Kurban Kayramı'nda bankada 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'ta vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal'i cumhurbaşkanı seçeceksiniz.

SİYASET 25.04.2023, 04:35
4
Kurban Kayramı'nda bankada 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz
Kurban Bayramı’nda gideceksiniz bankaya, 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz. Ananızın ak sütü gibi helal parayı çekeceksiniz, bayramda harcayacaksınız” dedi.
CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan mitinginin ardından Kars’a geçti. Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kars'ta Millet Buluşması'nda halkla buluştu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, alandaki 'Kars'a da bahar gelecek mi' yazılı dövizi fark edip, “Diyor ki Kars'a da bahar gelecek mi? Evet Kars'a da, Türkiye'ye de, dünyaya da bahar gelecek. Getireceğiz baharı. Beraber yaşamayı, birlikte yaşamayı, birbirimize saygı göstermeyi, kimseyi kimliğinden ötürü ötekileştirmemeyi, saygı duymayı, insanı insan olarak kabul edip hizmet etmeyi, ayrımcılık yapmamayı temel ilke olarak kabul edip bunu adalet içinde yerine getireceğim. Size sözüm sözdür. Türkiye'nin de, Kars'ın da kaderini beraber değiştireceğiz. Son 5 yıla göre geliriniz düştü mü, hayat pahalılığı arttı mı? Pazara çıkamıyorsunuz, sorunlarınız var. 5-10-15 yıldır bizim sorunlarımızı çözemediler. Bizi birbirimize neredeyse düşman haline getirdilerse yapacağımız şey değiştirmek. İktidarı değiştirmek, daha ahlaklı, daha temiz iktidarı getirmek hepimizin ortak görevidir" dedi.

“2015'ten itibaren bütün emeklilere en az asgari ücret kadar ikramiye ödenmesini istedim ve savundum. Vermediler. Emekliye zam yaptık diyorlar. Kişinin emekli olması ne demektir? Kişinin emekli olması, 'ben çalıştım, ürettim, alın teri döktüm, sigorta pirimi ödedim. İnsanca yaşayacağım bir aylık verin demektir. Emekliye bu aylığı vermiyorsun, bari Ramazan, Kurban Bayramı’nda torunları, çocukları, gelecek, ellerini öpecek. Birer asgari ücret tutarında ikramiye verin dedim, şimdi de vermediler. 14 Mayıs'ta sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, demokrasi getireceksiniz. Bay Kemal'i cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Kurban Bayramı’nda gideceksiniz bankaya, 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz. Ananızın ak sütü gibi helal parayı çekeceksiniz, bayramda harcayacaksınız. Emekliye para verince kim kazanır? Emekli kazanır, esnaf kazanır, esnafın yüzü güler. İnsanlar huzur içinde olur. 'Devletim bana sahip çıktı' der. Biz havadan para vermiyoruz, onun yıllarca çalışıp Türkiye'yi büyütmesi kalkınmasının hakkını ona teslim ediyoruz. Herkesin hakkını, hukukun teslim ederseniz o zaman bu ülkede adalet var demektir. Herkes için adaleti getireceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı