Kurdaş, Erbakan Hoca'nın vefatının sene-i devriyesinde konuştu

Millî Gazete Genel Yayı Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te 'Buyurun Başlıyoruz' programında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın vefatının sene-i devriyesinde konuştu.

GÜNDEM 28.02.2023, 16:10
1
Kurdaş, Erbakan Hoca'nın vefatının sene-i devriyesinde konuştu
Millî Gazete Genel Yayı Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te 'Buyurun Başlıyoruz' programında Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın vefatının 12. sene-i devriyesinde konuştu.
Erbakan Hoca'nın Milli Görüş Hareketi'nin lideri olarak büyük bir şahsiyet olarak tarihe damga vurgunu belirten bahseden Kurdaş, "Bizler Erbakan Hocamızın yanında mesai verdik. Hizmetinde bulunduk, onunla birlikte onun arkasında onun izinde koşturduk. Aslında hepimizin adına yükün çoğunu da Erbakan Hoca sırtladı. O dönemin gençleri olarak bizlerin değil, hareketin büyüklerinin adına da Erbakan Hoca üzerinden yürüyen bir süreç vardı. Hep en önde oydu. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa önce Erbakan Hoca ödedi. Bu yönüyle de büyük bir şahsiyet ve liderdir" dedi.
Erbakan Hoca'nın vefat günüyle ilgili Millî Gazete'de yaşadıklarını anlatan Kurdaş, "Hocamızın vefat haberi gelmesi sonrasında kırk tane başlık çalıştı arkadaşlarımız. Ve arkadaşlarımıza şu talimatı vermiştik: 'Milli Görüş liderini, ümmet liderini hakka uğurladı. Bugün Amerika Birleşik Devletleri yıkılsa Milli Gazete'de haber olmaz. Bugün sadece sadece Millî Gazete Erbakan Hocamıza çalışacak. Bütün şablonları, bütün sayfaları iptal edin. Baskı saatine ne kadar çalışabilirsek...' dedik. İnsan aslında sevdiğine ölümü konduramıyor. Çünkü Hocamızın vefat edeceğine dair haber alacağımız hiç aklımıza düşmedi ve hiçbir hazırlığımız yok ve o ölümü konduramadığımız için olsa gerek. Bundan dolayı Milli Gazete'deki arkadaşlara ekonomi haberleri, siyasi haberler, spor haberleri, reklamlar, köşe yazıları her şey iptal dedik. Ve Erbakan Hocamız bütün sayfalarda yer alacak; ama bütün sayfalarda hiçbir şahsiyet bulunmayacak dedik. Ve o kırk tane manşetin içinde üç kelimelik bir manşeti de belirlemiş olduk. Burada 'Hicretin Kutlu Olsun' ifadelerini kullanmayı tercih ettik. İslam'da yas yok ve siyah renk kullanmadık. Erbakan Hocamıza cennetin yeşili diye ifade edebileceğimiz yeşil zemine 'Hicretin Kutlu Olsun' manşetini attık. Ve Erbakan Hocamızın vefat ettiğin dair tek kelime etmedik" diye konuştu.
Erbakan Hoca hakkında akademik çalışma yapan Doç. Dr. Işıl Arpacı TV5 yayınına konuk oldu.
Erbakan Hoca'nın diğer liderlerden farklı özelliklere sahip olduğunu ifade eden Arpacı ise şöyle konuştu:
"Erbakan Hoca'yı diğer liderlerden ayıran en önemli özelliği yerli, milli ve İslami dinamiklerle yeniden biçimlendirmeye sahip olmasıdır. Erbakan Hoca aslında özgün bir ideoloji lideri. Milliyetçilik yaygın bir görüştür, sosyalizm yangın bir ideolojidir ama Milli Görüş dünyada olmayan bir görüştür ve bunun mimarı da Erbakan Hoca'dır. Erbakan Hoca'yı belki de diğer liderlerden ayıran en önemli özelliği Türkiye'nin şartlarına özgü ama bütün dünyayı kapsayan bir ideolojin kuramcısı olması ve bunu siyasal alana taşımasıdır. Bu bakımdan Erbakan Hoca'nın yeri bir başka. Erbakan Hoca'yı diğer liderlerden ayıran diğer bir özelliği ise mevcut konjonktürel şartlara meydana okuması. Defalarca partileri kapatılan ama her defasında demokratik sistem içerisinde kalarak iktidara gelemeye başaran bir lider. Dünya üzerinde bunun başka bir örneği yok. Erbakan Hoca Türkiye'de demokrasinin derinleşmesi ve yaygınlaşması açısından da çok önemli katkıları olan bir lider. Erbakan Hoca'yı diğer liderlerden ayıran bir özelliği ise ilkesel siyaset yapıyor olmasıdır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı