Kurdaş: İktidar negatif mesajlar vererek topluma korku zerk etti

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te 'Buyurun Başlıyoruz' programında seçim gündemi kapsamında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 16.05.2023, 16:05
3
Kurdaş: İktidar negatif mesajlar vererek topluma korku zerk etti
Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, TV5'te 'Buyurun Başlıyoruz' programında Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Kurdaş, seçim sürecinde Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'nda uygulanan seçim propaganda yöntemleriyle ilgili değerlendirmeler yaptı.
Cumhur İttifakı'nın korku ve endişeler üreterek seçmenlere mesaj verdiğini ve ekonomik sorunları bu şekilde unutturmaya çalıştığı söyledi. Millet İttifakı kanadında ise AK Parti ve Cumhur İttifakı seçmen kitlesine yönelik belirli mesajların üretilmediğine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın toplumdaki belirli duyguları kaşıyarak seçim sürecinde korku oluşturduklarını ifade eden Kurdaş, şu ifadeleri kullandı:
"Vatan ve millet duygularıyla beslenmiş endişe ve kaygıyı sürekli gündemde tutarsanız ekonomik yıkımı unutturursunuz. Burada 20 gün içinde Sayın Erdoğan, emekliye, işçiye, memura dar gelirlilere, ücretlilere, vermekle ilgili vaatlerde bulundu. İktidar bir değişim korkusu yaşadı. Değişim korkusunu millete anlattı. Bir taraftan muhalefet de değişim talebinde bulundu ve pozitif mesajlar verdi. İktidar ise negatif mesajlar vererek bu korkuyu topluma zerk ettiğini söyleyebiliriz."
Millet İttifakı'nın AK Parti ve Cumhur İttifakı seçmenine yönelik belirli mesaj üretimlerini sağlayamadığını vurgulayan Kurdaş şu değerlendirmelerde bulundu:
"Erdoğan'ın oyu düştü. Cumhur İttifakı'nın oyu genelde düştü. AK Parti 2002'den beri girdiği seçimlerde en düşük oyunu aldı. Yüzde 34 ile başlamıştı, arttırdı sürekli ama şimdi en başa geri dönmüş oldu. Son seçime göre yüzde 42'den yüzde 35'e düştü ve bu yüzde 7'lik büyük bir düşüştür. AK Parti'de oylarını düşürdü ama bakıyoruz diğer taraftan muhalefetin de oylarını yükseltmesi gerekiyor ama artmadı. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının oyları artması gerekiyordu artmadı. Erdoğan oy kaybederken muhalefet partisine oylar niçin gelmedi. Bunun nedeni şu: Milet İttifakı AK Parti seçmenine, Cumhur İttifakı'nın sosyolojik tabanına çağrıda bulunmadı, mesajlar üretmedi. Asıl oradan gelecek oylar çok önemliydi ve çarpan etkisi ikiydi. Cumhur İttifakı'nın, AK Parti'nin oylarının Millet İttifakı'na kanalize edilmesiydi. Bunlar kanalize edilemedi; çünkü bu konuda mesaj üretilmedi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı