Kürşad Yılmaz yasaklı ilan edildi, KKTC'ye girişi yasaklandı

KKTC Bakanlar Kurulu, organize suç örgütü lideri Yakup Kürşad Yılmaz’ı "Yasaklı Göçmen" olarak ilan etti. Bahçeli'nin çağrısıyla serbest bırakılan Yılmaz'ın ülkeye girişi yasaklandı.

GÜNDEM 22.02.2023, 22:05
5
Kürşad Yılmaz yasaklı ilan edildi, KKTC'ye girişi yasaklandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu kararıyla, MHP'ye yakın isim ve organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm yiyen Yakup Kürşad Yılmaz’ın ülkeye girişini yasakladı. Yılmaz'ın yanı sıra 1985 Susurluk doğumlu Erol Kurt’un da adaya girişi yasaklandı.Karar, 20 Şubat tarihli KKTC Resmi Gazete'de yayımlandı. 
Resmi Gazete’de yayınlanan kararda şu ifadeler kullanıldı:
Kürşad Yılmaz, 2005’te “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılmıştı. 17 yıldır hapiste olan Yılmaz, geçen yıl Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden kısa süre sonra, geri kalan cezasından beraat ettirilerek Alaattin Çakıcı gibi bir gece yarısı tahliye edilmişti.
“Bakanlar Kurulu, Polis Genel Müdürlüğünden gelen raporda belirtilen gerekçeler doğrultusunda, T.C. vatandaşı3.3.1960 Giresun doğumlu Yakup Kürşad Yılmaz ve T.C. vatandaşı 4.6.1985 Susurluk doğumlu Erol Kurt’un, Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret Yasası'nın 6'ncı maddesinin (1)'inci fıkrasının (g) bendi uyarınca, barışı, kamu düzenini, yönetsel düzeni veya genel ahlaki tehlikeye sokacak biçimde davranması veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı arasında ve Devlete karşı düşmanlık uyandırması veya Devletin yetki ve gücüne karşı entrika çevirmesi olasılığı bulunduğu nedeniyle Yasaklı Göçmen olarak ilan edilmelerine ve KKTC’ye girişlerinin yasaklanmasına karar verdi.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı