Kuşoğlu: "Erdoğan'ın açtığı tek bir kamu yada devlet fabrikası yok"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu katıldığı bir televizyon programında hükumetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

SİYASET 12.08.2022, 19:30
15
Kuşoğlu:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programının konuğu oldu. 
Program'da hükumetin politikalarını eleştiren Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın devlete ait fabrikaları sattığı ancak devlete ait fabrika yapmadığı dile getirdi.
İşte Kuşoğlu'nun televizonda yaptığı o konuşma:

"Sayın Nebati’ye soruyorum. Vatanperverlik tutup da bütçeden 150 milyarı, 90 milyonluk ülkede birkaç 100 bin, yan gelip yatan döviz sahibi olan parası olan kişiye aktarmak mıdır? Ben olsam, vatanperver bir insan, bu kadar işsizin olduğu bir ülkede sanayiciye, köylüye, çiftçiye, üreticiye aktarırım. Üretim yapılmasını sağlarım. Yabancı para kazanmak için önce üreteceksin. Kafa öyle çalışmıyor, sadece ranta çalışıyor."

Doğrudan döviz temin etmeye çalışıyor. Eğer bizim yabancı paraya ihtiyacımız varsa ki var, bunu üreterek yapmak zorundayız. Ama ne yapıldı? 20 yıldan beri, Erdoğan döneminde, çok iyi şartlarda dünyadan para bulabildik. Çünkü dünya iklimi öyleydi. Biz üretim tesisleri yaparak, ürettiğimizi ihraç ederek yabancı para kazanıp, aldığımız borcun faizinden daha fazla kar ederek onu ödemek durumundaydık. Yapmamız gereken buydu. Biz bu paraları çarçur ettik. Maalesef Türkiye bu dönemde aldığı borçları, yabancı para borçları çarçur etti.

Doğru yerlerde, üretim tesislerinde kullanmadı. Yapılan yolları küçümsemiyorum. Allah razı olsun. Erdoğan'ın açtığı tek bir kamu, devlet fabrikası yoktur. Devlete ait fabrikaları satmıştır ama açtığı tek bir devlet fabrikası yoktur. Şu anda ortaya çıktı ki tüm dünyada devletin de yatırımcı olması lazım. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı