Kuzey Kore'den Biden'a yanıt: Kabul edilemez

Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili stratejisini açıklamaya hazırlanan ABD Başkanı Joe Biden'ın kendilerine düşmanca siyaset yürütmekle suçlayan Kuzey Kore, "büyük hata" yaptığını belirtti.

DÜNYA 02.05.2021, 18:55
8
Kuzey Kore'den Biden'a yanıt: Kabul edilemez
Kuzey Kore, ABD Başkanı Joe Biden yönetimine kendilerine karşı düşmanca politika izleme suçlamasında bulundu.
Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nın ABD İşlerinden Sorumlu Daire Başkanı Kwon Jong Gun, Biden'ın Pyongyang'ın nükleer programını ciddi tehdit olarak nitelendirmesiyle ilgili "büyük hata" yaptığını belirtti.
Kwon, Biden'ın açıklamalarıyla ABD’nin Kuzey Kore'ye karşı düşmanca politika sürdürmeye niyetli olduğunu gösterdiğini söyledi.
Kuzey Koreli yetkili, ABD'nin kontrol edilemeyen daha kötü bir krizle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yaptı.
ABD Başkanı Biden, Kuzey Kore'nin nükleer programının küresel güvenlik için "ciddi bir tehdit" olduğunu söylemişti. Biden’ın sözlerine en sert yanıt ise Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo Jong’dan geldi.
Aynı zamanda hükümette üst düzey bir görevde olan Kim Yo Jong, ABD'nin bölgedeki bir numaralı müttefiki Güney Kore’yi eleştirerek şu ifadeleri kullandı:
"Güney Kore’ye kaçanlar Kuzey Kore’ye doğru içinde para olan balonlar gönderdi. Bu kabul edilemez. Güney’deki insan artıklarının yaptıkları hamleler ülkemiz için çok ciddi bir tehdit oluşturuyor ve buna yanıtımız ağır olacak."
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Kuzey Kore'ye ilişkin politika incelemelerini tamamladıklarını ve yönetimin hedefinin Kore Yarımadası'nın tamamen nükleerden arındırılması olduğunu kaydetmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı