Lazio - Torino maçı ertelendi, tartışma bitmedi!

İtalya Serie A'da 25. hafta mücadelesinde bu akşam oynanması gereken Lazio - Torino maçı koronavirüs sebebiyle ertelendi ancak kurumlar arasındaki anlaşmazlık da sürece damga vurdu.

SPOR 03.03.2021, 01:55
14
Lazio - Torino maçı ertelendi, tartışma bitmedi!
Yerel saat ile Roma'da saat 17.30'da başlaması gereken maç, Torino takımının kendi şehrinden, yerel sağlık otoritesi ASL'nin kararıyla çıkamaması sebebiyle ertelendi.  Ancak işin ilginç yanı, İtalya liglerinin en üst kurumu olan "Lega Serie A"nın maçın ertelenmesine izin vermemesiydi. 

Dolayısıyla Lazio takımı sahaya çıktı ve oyuncular Torino'nun şehirden çıkamadığını bilerek sahada 45 dakika rakiplerini beklediler. Torino'ya 3-0 hükmen mağlubiyet cezası verilmesi beklenirken kulübün buna itiraz etmesine de kesin gözüyle bakılıyor.
Lazio sportif direktörü Igli Tare de kendilerinin kurallara uyduklarını ve yapılması gerekeni yaptıklarını söyledi.

Hatırlanacağı üzere Ekim ayında da Napoli, yine ASL'nin verdiği karantina ve şehirden çıkmama kuralı sebebiyle Torino'ya hareket edememiş ve Juventus maçına çıkamadığı için 3-0 hükmen mağlup sayılmıştı. Napoli bu karara itiraz etmişti. Napoli'nin, İtalya Futbol Federasyonu'na yaptığı itirazlar sonuçsuz kalmıştı ancak İtalya Ulusal Olimpiyat Komitesi'ne (CONI) yapılan itirazların ardından kurum Napoli'y haklı bulmuş ve hükmen mağlubiyet kararını bozmuştu. 
Torino'nun da aynı süreçlerden geçerek sonunda haklı çıkması bekleniyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı