LeBron James, oğlu Bronny ile beraber NBA'de oynama hayalini yineledi

39 yaşından gün alan efsane NBA yıldızı LeBron James, ESPN’e verdiği röportajda birçok konuya değindi.

SPOR 07.01.2023, 17:25
1
LeBron James, oğlu Bronny ile beraber NBA'de oynama hayalini yineledi
Los Angeles Lakers‘ın süper yıldız ismi LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar’ı geride bırakıp tüm zamanların en skorer oyuncusu olmaya her geçen gün daha da yaklaşıyor.
Kareem Abdul-Jabbar'ın efsanevi çengel atışını yorumlayan LeBron, kendisiyle özdeşleşen böyle bir hareketi olmadığının altını çizdi:
“Dirk Nowitzki veya Michael Jordan’ın dönerek yaptığı şutlar, Kareem’in çengel atışı veya Hakeem’in Dream Shake’i gibi bir imza hareketim yok. Hızlı hücumlarda vurduğum tomawahk smaç, insanların her zaman konuştuğu tek hareketim.”
LeBron James, ilerleyen yaşına rağmen hala sık sık çemberin üstüne çıkıyor. Ancak takımı artık zirveye yakın oynamıyor. Los Angeles, James’in Lakers ile geçirdiği dört sezonun ikisinde playoffları kaçırdı ve Batı Konferansı’nda 18-21’lik bir derecesiyle 12. sırada.
“Kazanmak istiyorum. Kaybetmek bana uygun bir şey değil. Maçları kaybettiğimiz bir dönemde bireysel başarılara sahip olmaktan hoşlanmıyorum. Yani, şu anda %50 galibiyet yüzdesinin altında bir takımız. Son zamanlarda iyi basketbol oynuyoruz, ama en üst düzeyde kazanmak istiyoruz. Kaybettiğimiz esnada rekorlar kırmak hiçbir zaman benim genlerimde olmadı.”
James, amacını göstermek için, Los Angeles’ın playoff yarışından elenmesinden sonra ayak bileği sakatlığını rehabilite etmek için geçen sezonun son beş maçında oturmaya nasıl karar verdiğini açıkladı. James, 19. sezonunda maç başına ortalama 30 sayı attı.
“Sahada olmak ve önemli olmayan maçlarda sayı rekorunu kırmaya çalışmak, bana pek hoş gelmedi. Bu yüzden parkeye çıkmadım. Yani, kazanmakla ilgili olmadıkça bu benim için hiçbir zaman önemli olmadı.”
Son MVP ödülünü kazanmasının üstünden 10 yıl geçti. Fakat LeBron, hala ligdeki en iyi oyunculardan biri olarak görüldüğü için gurur duyuyor.
“Sahaya çıktığım zaman rakip savunmanın odak noktası oluyorum. Bu, hala yüksek seviyede oynadığımı bilmemi sağlıyor. Şampiyonluk seviyesinde oynamaya devam etmek istiyorum. Sahada bulunduğum dakikalar boyunca bir tehdit olmak ve saygı görmek istiyorum.”
Yıldız oyuncunun Lakers ile olan sözleşmesinde iki yıl daha kaldı. Lakers’ta daha rekabetçi bir takım kurulacağına dair umutlarını defalarca dile getirmiş olsa da, öncelik verdiği başka bir hedef daha var.
James, şu anda lise son sınıfta bulunan ve 2024-25 sezonuna kadar NBA’de oynaması mümkün gözükmeyen büyük oğlu Bronny ile birlikte oynamak istiyor: “Oğlumla birlikte sahaya çıkmalıyım, Bronny ile aynı parkede olmalıyım”
James, oğluyla takım arkadaşı olmayı umduğunu daha önce de dile getirmişti. Ancak, Cuma günü bu duruşunu biraz değiştirdi.
“Ya aynı formayla ya da ona karşı bir maçta. Fark etmez. Ama Ken Griffey Sr. ile Ken Griffey Jr. olayını yapmayı çok isterim. Bu kesinlikle ideal olurdu.”
James, Bronny ile gelecekteki bu olasılığı aktif olarak tartışmadıklarını, ancak bunun oğlunu da ilgilendiren bir şey olduğunu bildiğini söyledi.
James, “Ona arzularının ne olduğunu soruyorum ve NBA’de oynamak istediğini söylüyor” dedi. “Yani, eğer bunu yapmak istiyorsa, işe koyulması gerekiyor. Ben zaten buradayım, bu yüzden sadece onu bekliyorum.”
Eğer Bronny hayallerine ulaşırsa, James ailesinin gerginleşmesini sağlayacak yeni bir “ilk NBA sayısı” olacak.
LeBron James, toplam kariyer sayısına atıfta bulunarak gülümsedi ve, “Bana ulaşmak için uzun bir yolu var” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı