Liderler Saadet’in ev sahipliğinde toplandı

Altılı masa ilk tur son toplantısı Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Zirvede görüşmelerin devamına yönelik yeni bir takvim ayarlandı. Görüşmede “kararlı birliktelik” vurgusu çıktı.

GÜNDEM 22.08.2022, 07:30
1
Liderler Saadet’in ev sahipliğinde toplandı
Altılı masa ilk tur son toplantısı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde toplandı. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen “liderler buluşması”na ilk olarak Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geldi. Ardından ise sırasıyla Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener geldi. Liderleri Genel Başkan Karamollaoğlu, merdivenlerde karşılarken, basın mensuplarına da fotoğraf verildi.
“Liderler buluşması” öğlen yemeği ile başladı. Liderlerin menüsünde düğün çorbası, güveç, bulgur pilavı, söğüş, havuç tarator/ezme/közlenmiş patlıcan ve çoban salata yer aldı. Tatlı olarak ise sütlaç ve soğuk baklava tercih edildi. Öte yandan hazırlanan menünün ata tohumundan elde edilmiş sebzelerle hazırlandığı öğrenilirken, söğüşte yer alan domates ve biberlerin de ata tohumdan edilen sebzeler olduğu belirtildi.
“Liderler buluşması”nın başlamasına kısa bir süre kala altılı masadaki partiler resmi hesaplarından 6 liderin görüntülerinin yer aldığı “Hep Birlikte Güzel Yarınlara” videosu paylaştı. Paylaşılan video, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. 14.00’te başlayan kamuoyunun dört gözle beklediği zirvede, Suriye meselesinden ekonomik krize, seçim güvenliğinden Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş sürecine kadar onlarca konu masaya yatırıldı. Komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar masaya yatırılırken, özellikle görüşmelerin devamına yönelik bir takvim üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Yaklaşık 6 altı saat süren “liderler buluşması”nın ardından sonuç bildirgesi yayınlandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı