Likoğlu'ndan İslamofobi yorumu: Teknoloji üzerinden kodlaştırılıyor

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, İslam karşıtlığının teknoloji üzerinden kodlaştırıldığını söyledi.

GÜNDEM 27.05.2021, 09:50
2
Likoğlu'ndan İslamofobi yorumu: Teknoloji üzerinden kodlaştırılıyor
Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Ankara'daki Birinci Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda İslam karşıtlığına dair konuşmasıyla dikkat çekti.
Yeni Şafak'tan Muhammed Kurtar'ın haberine göre, İslam karşıtlığının teknoloji ile kodlandığını ifade eden Likoğlu "İslamofobinin tarihten geldiğini" ifade ederek, “Bugün özellikle basın özgürlüğü adı altında Peygamber Efendimize yapılan hakaretlerin, kavramlarının tamamının Orta Çağ’da Hıristiyan dünyasının Peygamber Efendimize yönelik söylediği ifadeler olduğunu bilmemiz gerekir” dedi.
Orta Çağ sonrası İslam’a yönelik düşmanlığın haçlı seferleri yerine misyonerlikle sürdürüldüğünü ifade eden Likoğlu, "islam karşıtlığının çocuklara teknolojiyle kodlandığını ve medyanın çok tehlikeli bir alan olduğunu" diye konuştu.
İslam karşıtlığı kapsamında "Çizgi filmler en tehlikelisidir” değerlendirmesi yapan Likoğlu şöyle konuştu:
“Çizgi filmlere baktığımız zaman, en tehlikelilerine odaklandığımızda çocuklarımızın zihinlerinin kodlandığı aşamada karşılaştıkları bir durum. Bu açıdan baktığımız zaman çizgi filmler en tehlikelisidir. Geldiğimiz dönemde hepimizin çocuğunun elinde mutlaka akıllı bir cihaz var. Annesinin, babasının cep telefonunu ya da tableti elinde oluyor. Çocuklarımızın ve bu akıllı cihazlardaki oyunlara baktığımız zaman da aynı şekilde İslam karşıtlığını görüyoruz. Oyunlardaki kötü karakterler de Müslüman. Dolayısı ile İslam karşıtlığı konusun da medya çok tehlikeli bir alan.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı