Liverpool yeni Suarez'ine kavuşmak için gün sayıyor

Premier Lig devi Liverpool, Benfica'da forma giyen Uruguaylı forvet Darwin Nunez'in transferinde sona yaklaştı.

SPOR 09.06.2022, 22:30
15
Liverpool yeni Suarez'ine kavuşmak için gün sayıyor
Geçtiğimiz sezonu ligde 2. sırada bitirdikten sonra Şampiyonlar Ligi Finali'nde Real Madrid'e kaybeden Liverpool, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız verdi.
Roberto Firmino'dan bu sezon beklediği katkıyı alamayan İngiliz ekibi, forvet bölgesi için listesinin ilk sırasında yer alan Darwin Nunez'in transferi için artık gün sayıyor.
İngiliz basınında yer alan haberlere göre Liverpool, oyuncu ile sözleşme konusunda kesin olarak anlaşmaya vardı. Portekiz ekibiyle bonservis pazarlıklarını sürdüren Liverpool'un transferi 80 milyon Euro bonservis bedeli ve 20 milyon Euro bonus karşılığında bitirmesi bekleniyor.
Almeria da pay alacak
Benfica, Darwin Nunez'i Eylül 2020'de şu anda İspanya 2. Ligi'nde yer alan Almeira'dan 24 milyon Euro bonservis ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında transfer etmişti.
23 yaşındaki forvetin Liverpool'a transferinde elde edilecek kârın yüzde 20'si Almeira'ya gidecek. Bu doğrultuda Almeira, Nunez'den 20 ila 25 milyon Euro daha kazanç sağlayacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'inde Liverpool ile Benfica karşı karşıya gelmiş ve ilk maçı deplasmanda 3-1 kazanan Liverpool, kendi sahasında da rakibiyle 3-3 berabere kalarak yarı finale adını yazdırmıştı.
Oynanan 2. karşılaşmanın ardından Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, Nunez için övgü dolu ifadelerde bulunmuştu. Alman teknik adam, Nunez hakkında "Çok güçlü ve hızlı. Son vuruşlarda oldukça sakin. Eğer sağlıklı kalması halinde önünde büyük bir kariyer var" şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı