Liverpool'da Jurgen Klopp ve Trent Alexander Arnold ilke imza attı

F.A. Cup'ta Chelsea'yi penaltı atışlarında mağlup eden ve şampiyonluğa ulaşan Liverpool'da Jurgen Klopp ve Trent Alexander Arnold tarihe geçti.

SPOR 14.05.2022, 22:55
Liverpool'da Jurgen Klopp ve Trent Alexander Arnold ilke imza attı
Wembley Stadyumu'nda oynanan F.A. Cup finalinde Liverpool ve Chelsea karşı karşıya geldi.
Golsüz eşitlikle tamamlanan 90 dakikanın ardından uzatma bölümüne geçilirken 30 dakikalık uzatma da eşitlikle tamamlandı.
Penaltı atışlarında rakibini 6-5 mağlup eden Liverpool, tarihinde sekizinci kez F.A. Cup'ta şampiyonluğa ulaşırken 12 yıl sonra kupayı müzesine götürdü.

Carabao Cup finalinde de Chelsea ile oynayan ve rakibini F.A. Cup finalinde olduğu gibi penaltı atışlarıyla mağlup eden Liverpool, sezonun ilk kupasını şubat ayında kazanmıştı.
Bugünkü finalinin ardından muhtemel dört kupadan ikisini kazanan Liverpool, tarihi bir sezon için Şampiyonlar Ligi'nde ve  Premier Lig'de de şampiyonluğa ulaşmak istiyor.
28 Mayıs'ta Real Madrid'le Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak Liverpool, Premier Lig'de kupaya uzanabilmek için iki maçını kazanıp Manchester City'nin puan kaybını bekleyecek.
Klopp ve Trent Alexander Arnold tarihe geçtiLiverpool'un başına 2015/16 sezonunda geçen Jurgen Klopp, F.A. Cup zaferiyle birlikte takımdaki beşinci kupasını kazandı. Daha önce Premier Lig, Şampiyonlar Ligi ve Carabao Cup şampiyonlukları yaşayan Klopp, F.A. Cup zaferiyle birlikte kulüp tarihinde dört kupayı da kazanan ilk antrenör oldu.
Takımın yıldız isimlerinden Trent Alexander Arnold ise Premier Lig, Şampiyonlar Ligi, Carabao Cup ve F.A. Cup şampiyonlarıklarıyla birlikte dört kupayı kazanan en genç İngiliz oyuncu unvanını elde etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı