Lokanta ve kafeler açılıyor! Hafta sonu yasağı ise...

Lokanta ve kafelerin 1 Haziran tarihi ile birlikte açılacağını belirten gazeteci Muharrem Sarıkaya, hafta sonu yasağının ise 'şartlı' kaldırılacağını duyurdu.

AİLE 29.05.2021, 08:45
2
Lokanta ve kafeler açılıyor! Hafta sonu yasağı ise...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan son Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nda salgınla mücadelede önemli konu başlıkları gündeme geldi. Normalleşme adımlarının görüşüldüğü toplantıda 31 Mayıs'ta yapılması beklenen Kabine Toplantısı'na yönelik tavsiyeler de belirlendi.
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Bilim Kurulu'nun uzun süredir sıkıntı çeken lokanta ve kafe sahiplerini sevindirecek bir plan hazırladığını okuyucuları ile paylaştı.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararı ile bahçesi ve terası olan lokanta ve kafeler sosyal mesafe kurallarına göre açılacak.

Halk sağlığı uzmanlarıyla da görüştüğünü belirten Sarıkaya, hafta sonu yasağının 'şartlı' kaldırılmasının tavsiye edildiğini belirtti.
Uzmanlar, marketler açılmadan hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını; böylece vatandaşların toplu alanlardan uzaklaşarak kırlara, deniz kenarlarına gideceğini, virüsün de yayılamayacağını savunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı