Lübnan, belirsizliğe sürükleniyor

Lübnanlı uzmanlar, hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad el-Hariri’nin yaklaşık 9 ay süren çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti.

DÜNYA 16.07.2021, 21:35
27
Lübnan, belirsizliğe sürükleniyor
Lübnan’da uzun yıllardır yönetimi paylaşan Müslüman ve Hristiyan dinlerine mensup siyasi güçler, Ağustos 2020’de Beyrut Limanı’nda meydana gelen büyük patlamanın ardından gelen tepkiler üzerine 10 Ağustos’ta istifa eden Hassan Diyab hükümetinin yerine yenisini kurma konusunda yine anlaşamadı.
Geçen yıl Eylül ayında yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Lübnan’ın Berlin Büyükelçisi Mustafa Edib’in sunduğu kabine üzerinde anlaşamayan siyasi gruplar, 22 Ekim 2020’de hükümeti kurmakla görevlendirilen Hariri’nin yaklaşık 9 ay süren çabaları neticesinde teknokratlardan oluşacak yeni bir hükümetin kurulmasına da imkân tanımadı.
Lübnanlı uzmanlar, yaklaşık bir yıldır hükümetin kurulamadığı ve ekonomik krizin giderek derinleştiği ülkedeki durumu değerlendirdi. Lübnanlı siyasi analist Munir er-Rabih, “Hâlihazırda Hariri’nin yerine siyasi güçlerin üzerinde mutabık kalacağı bir isim yok. Bu da yönetimdeki boşluğun süreceği anlamına geliyor. Dolayısıyla bu durumun Lübnan’da siyasi ve ekonomik alana olumsuz yansımaları olacak” dedi.
Lübnanlı yazar Tevfik Şuman da Hariri’nin hükümeti kurma çabalarının başarısızlıkla sonuçlanmasına ilişkin, “Ülke belirsizlik sürecine girdi ve keskin siyasi bir krizle karşı karşıya kaldı” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı