Lütfen susturulmuş sesimiz olun

Suriye, Yemen, Libya, Filistin, Mısır gibi ülkelerdeki kadınlar gibi büyük acılara maruz kalan Uygur kadınlar basın açıklaması düzenledi. Mazlum Uygur kadınların feryadı yürekleri dağladı.

GÜNDEM 09.03.2021, 04:35
13
Lütfen susturulmuş sesimiz olun
Çin zulmü nedeniyle türlü acılarla karşı karşıya kalan Uygur kadınların durumu yürekleri parçalıyor. Doğu Türkistanlılara yönelik zulümlerin durdurulması adına dünyaya seslenen mazlumlar zulme engel olunmasını istiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenleyen mazlum Uygur kadınlar, vicdanlı insanların Doğu Türkistan’daki zulmün durması adına harekete geçmesini istedi. Doğu Türkistanlı kadınların Çin’in işgali süreciyle beraber gelen sistematik ihlallerin en korkunç zamanlarını yaşadığını kaydeden mazlumlar, “Öncelerinde Çin Komünist Partisi yönetiminin tamamen kapalı tutup saklamaya çalıştığı bu ihlaller artık saklanamaz hale gelmiştir. Son günlerde delillerle, raporlarla Çin zulmünün boyutları dünyanın gözü önüne serilmiştir. Sadece kadınlara yönelik ihlaller, tüm insanlık vicdanını isyan ettiren korkunç suçlardır” açıklamasında bulundu.

Uluslararası Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği ve Doğu Türkistan Nuzugum Kültür ve Aile Derneği adına Münevver Özuygur tarafından Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapılan basın açıklamasında Uygur kadınların maruz kaldığı zulümlere dikkat çekildi. Sadece Doğu Türkistan’ın Hoten bölgesindeki bir toplama kampında 15 bin kadının tutulduğu belirtilirken söz konusu kamp görünümlü cezaevinde dayak, elektrik vererek işkence, çıplak tutma, tecavüz ve tecavüzü yakınlarına izletme, hücre hapsi, su içerisinde hapsetme, aşırı kalabalık yerlerde tutma, vücutta sigara söndürme, bilinmeyen ilaçlar içirilme, organ ticareti için organ çıkarma, kısırlaştırma, zorunlu kürtaj, marş okutma ve ezberler yaptırma, gibi korkunç işkencelerin olduğu ifade edildi.

Çin’in İstanbul’daki başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasında İslam âlemine de seslenilerek önemli çağrılarda bulunuldu. Uygurlardan İslam âlemine yönelik çağrıda, “Müslüman Uygur kadınlara yapılan bu korkunç vahşi zulmü durdurun, bu acı ve utancı taşımayın. Müslüman zulme boyun eğmez. En kutsal olan can ve namustur. Tüm İslam ülkeleri gereğini yapmalı ve ayrıca Doğu Türkistanlı kadınların bedenine basılarak üretilen ekonomiyle gerçekleşen Çin ile olan ilişkisine son vermelidir” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı