"Lütfi Elvan, 'Bana danışmadılar' diye istifa edecek..."

Lütfi Elvan'ın TCMB'de görevden almalar ve Şahap Kavcıoğlu'nun Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası istifa edeceği konuşulurken dikkat çeken bir iddia geldi.

GÜNDEM 21.10.2021, 08:20
2
'Ekonomi kulisleri'nde dolaşan iddiaları köşesine taşıyan Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın TCMB'de görevden almalar ve Şahap Kavcıoğlu'nun Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası istifa edeceği iddiaları ile ilgili "Lütfi Elvan, "Bana danışmadılar" diye istifa edecek bir kişilik değil. Zaten o yüzden o görevde!.." diye yazdı.
"AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın bir gece yarısı kararnamesiyle Merkez Bankası’nda gerçekleştirdiği görevden almalar operasyonu... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibiyle gerçekleştirdiği Merkez Bankası Başkanı ziyareti... Ekonomi kulislerinde hâlâ yankılanıyor..." diye yazan Takan, şöyle devam etti

"Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın çok sıkıntılı olduğu ve istifaya niyetlendiği iddialar arasında. Neden kaynaklanıyor bu iddialar?.. Tayyip Erdoğan, Lütfi Elvan'a sormadan bu operasyonu yapmış...
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme müsaadesini Erdoğan’dan alırken Elvan’a danışmamış. Doğru mu, değil mi teyit imkanı bulamadım.
Ancak bir şeyi iyi biliyorum; Lütfi Elvan, "Bana danışmadılar" diye istifa edecek bir kişilik değil. Zaten o yüzden o görevde!.."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı