Maaşlara bir milli gelir zammı! EYT'liye ek zam müjdesi!

EYT'nin Meclis'ten geçmesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanması beklerken, milli gelirdeki artıştan dolayı bir zam daha geleceği ortaya çıktı.

EKONOMİ 02.03.2023, 22:50
3
Maaşlara bir milli gelir zammı! EYT'liye ek zam müjdesi!
Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT yönetmeliği Meclis'ten geçti. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından başvuru süreci başlayacak. Mart ayında başvuran EYT adayları ilk maaşlarını Nisan ayında alacaklar.

EYT'liler maaşlarının ödenmesini beklerken, Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) büyüme rakamlarını açıklayarak maaşlarını yükseltti. Milyonlarca EYT'lilerin maaşı, 2022 yılında ekonomik büyümeye bağlı artış eklenerek belirlenecek.

TÜİK, Türkiye ekonomisinin 2022'de yüzde 5,6 büyüdüğünü açıkladı. Mevcut uygulamaya göre 2022 büyüme oranı, bu yıl Ocak ayından sonra emekli olanların maaşlarına zam olarak yansıyacak.

Milli gelirdeki artış nedeniyle ücretler büyümenin yüzde 30'u oranında artacak. Bu da %1,68'lik bir artış anlamına geliyor.

Emekli maaşları, çalışma hayatınız boyunca SGK'ya bildirdiğiniz cari prim geliri tutarına göre belirlenir. Bu kazançlar, TÜFE'deki tüm yıl artışına ve yıllık yüzde 30'luk büyümeye göre güncellenir.EYT kapsamında emekli olan vatandaşlar, SGK emekli maaşı hesaplama uygulamasında halihazırda gördükleri maaş üzerinden %1,68 oranında zam alacak. Halihazırda görüntülenen maaşlar %1,68 artışla hesaplanan tutara bağlanacaktır. EYT yasasına ek olarak 1 Ocak'tan sonra emeklilik başvurusu yapanlara maaş zammı yapılacak.
Milyonların beklediği EYT'ye ilişkin düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşınca gözler adaylık sürecine çevrildi. EYT yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Ardından başvuru süreci başlayacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı