Macaristan Başbakanı Orban, Trump’ın konuğu olarak ABD’de

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın en büyük destekçisi olarak görülen Amerikan Muhafazakârlar Birliği’nin yıllık konferansı, bu kez Macaristan lideri Viktor Orban’ın açılış konuşmasıyla başlayacak.

GÜNDEM 04.08.2022, 20:05
3
Macaristan Başbakanı Orban, Trump’ın konuğu olarak ABD’de
Dallas’da 4 Ağustos Perşembe günü Türkiye saatiyle 21.45’de başlaması planlanan konferansa konuk olarak davet edilen Viktor Orban, birkaç gün öncesinden Birleşik Amerika’ya gitti ve önceki gün de malikanesinde Donald Trump’la görüştü.
Görüşmelerin ardından gazetecilerin karşısına çıkan Donald Trump ve Viktor Orban, gülümseyerek ve başparmaklarını yukarıya doğru kaldırarak verdikleri pozla pek çok konuda görüş birliği içinde olduklarını vurguladılar.
Cumhuriyetçi partinin taban teşkilatı olan Amerikan Muhafazakârlar Birliği (ACU) her yıl, muhafazakârların güncel görevlerini tespit eden ve uzun dönemli stratejiler belirleyen bir konferans da düzenliyor.
Konferansa genellikle yabancı ülkelerden liderler katılmıyor. Bu yüzden Orban’ın toplantıya açılış konuşmasını yapmak üzere katılması önemli bir gelişme.
Ve belki de aynı derecede önemli olan bir başka husus da, ABD’nin müttefiki olan bir ülkenin liderinin Amerika’ya, Beyaz Saray’ın davetiyle değil, başka bir toplantı nedeniyle gitmesi, ve programında Amerikan başkanıyla görüşmesinin bulunmayışı.
Muhafazakârların Politik Eylem Konferansı (CPAC) genellikle, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylarının belirlendiği toplantı olarak görülüyor.
Yani Donald Trump bu konferanstaki konuşması ve yapacağı analizlerle aslında bir sonraki dönemin başkan adaylığına talip olduğunun da işaretlerini verecek.
Böylesine önemli bir toplantıda yanında, yine açış konuşmasını yapmak üzere küçük bir Avrupa ülkesinin liderinin durması da, dünyada “yeni muhafazakârlık” olarak adlandırılan, son dönemde gözle görünür bir şekilde güçlenen ve Donald Trump’ın baş temsilcisi olduğu siyasi süreçte Viktor Orban’ın da önemli bir yer tuttuğuna işaret ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı