Maden şirketleri kendilerini denetliyormuş!

Emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözecek yasa teklifini Aralık ayı içerisinde TBMM’ye getireceklerini söyleyen Bilgin, uygulamayı 2023 itibarıyla başlatacaklarını söyledi.

EKONOMİ 12.11.2022, 04:35
5
Maden şirketleri kendilerini denetliyormuş!
Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yaptı. Emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT), sözleşmeli personellerin kadroya geçilmesi konularına değinen Bilgin, maden şirketlerini denetleyen firmalarla ilgili düzenleme geleceğini söyledi.
Sözleşmeli personelin kadroya geçiş çalışmasının bu ay tamamlanacağını söyleyen Bilgin, “Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz. Çalışmayı tamamladık. Aralık ortasında asgari ücret komisyonunu toplayacağız. Temsilcileriyle bunu gerçekleştireceğiz. Tüm emekçilerin enflasyon karşısında koruyacak sosyal devlet duyarlılığıyla işe başlıyoruz” diye konuştu.
Milyonların beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili Bilgin, “Biz bu sene Meclis’in kararıyla 3600 ek gösterge meselesini düzenledik. İnşallah Aralık ayı içinde Meclis’e takdim edeceğiz EYT düzenlemesini. EYT şartlarını sağlayan 1,5 milyon kişi var” ifadelerini kullandı.
Amasra’da meydana gelen maden kazasına ilişkin de acı itiraflarda bulunan Bilgin, madenleri denetleyen şirketlerin parasının maden şirketlerinin patronları tarafından ödendiğini söyledi. Bilgin, denetim sistemindeki çarpıklığa işaret ederek, maden kapatan bakanlık müfettişlerine de tazminat davası açıldığını bildirdi. Bilgin, şunları kaydetti: “İşletme müdürüne bağlı güvenlik ve iş sağlığı olmaz. Bütün işletmeler özel sektörden iş güvenliği ve sağlığı hizmeti alıyor. Bu işletmenin parasını kim ödüyor? Patron ödüyor. Bunun uygulanabilir olmadığı açıkça ortadır. Bir kanun teklifi hazırlayıp bunun değiştireceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı