Mahkeme Nurettin Canikli'yi şok etti: Onur ve şerefini rencide etmez

AKP'li eski başbakan yardımcısı Nurettin Canikli'ye mahkemeden üzen haber geldi.

GÜNDEM 17.03.2023, 10:05
2
Mahkeme Nurettin Canikli'yi şok etti: Onur ve şerefini rencide etmez
Eski TMSF yöneticisi Abdullah Güzeldülger ile eski başbakan yardımcısı Nurettin Canikli arasındaki hakaret davası sonuçlandı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilerek yönetimlerine kayyım atmasıyla ilgili şirketlerde yaşanan gelişmelerle ilgili eski TMSF yöneticisi Abdullah Güzeldülger, eski bakanlardan Nurettin Canikli'ye eleştirilerde bulunmuştu.
Canikli, yaptığı eleştirilere karşı eski TMSF yöneticisi Abdullah Güzeldülger'den hakaret davası açarak davacı olmuştu.
Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre mahkeme Nurettin Canikli'nin aleyhine "yolsuzluğu teşvik ettin' demek, onur ve şerefini rencide etmez" diye hükmetti.
Haberde "Güzeldülger, FETÖ soruşturması kapsamında TMSF'ye devredilen Boydak Holding'de de bazı yolsuzluklar yapıldığını iddia etmiş ve o dönem başbakan yardımcısı olan Canikli'nin bunları teşvik ettiğini ileri sürmüştü. Güzeldülger, "(Canikli) Bu yolsuzluğun yapılabilmesi için şirketin yönetim kurulu başkanını by-pass eden bir imza sirküleri ihdas etmiştir. Yönetim kurulu başkanının yolsuzluklara imza atmayacağını bildiği, Muhittin Gülal'ın da başında olduğu ekibin imza atabilmesi için bakan olarak imza sirkülerine müdahale etti ve sirküleri değiştirdi. Böylelikle yolsuzluklar yapılabildi" demişti. Bu açıklamaların ardından Canikli, Güzeldülger hakkında şikayetçi oldu. Hakaret suçlamasıyla, Ankara 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Güzeldülger, bu suçtan beraat etti" denildi.

Haberin diğer bölümünde ise "Karar duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını sunan savcı, siyasetçilere ilişkin eleştirilerin izin verilen sınırlarının özel kişilere nazaran daha geniş olduğuna yönelik bir ilke olduğuna vurgu yaptı ve bu ilkenin gerekçesinin, siyasetçilerin, özel kişilerden farklı olarak, gazetecilerin ve halkın yakın denetimine açık olan, kamuoyuna mal olmuş kişi haline gelmeyi bilerek tercih etmeleri olduğunu belirtti. Siyasetçilerin kendilerine getirilen eleştirilere daha geniş bir hoşgörü göstermek zorunda olduklarının ifade edildiği mütalaada, Güzeldülger'in açıklamalarının nezaket dışı, kaba ve rahatsız edici bir tarz taşıdığı açık olsa da Canikli'nin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil ya da olgu isnadı ve sövme niteliği taşımadığı ifade edildi. Mütalaanın ardından kararını açıklayan mahkeme, yapılan konuşmanın eleştiri mahiyetinde olduğu, ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Kararda, yapılan konuşmanın Canikli'nin onur ve şerefini rencide edecek boyutta olmadığı da belirtilerek Güzeldülger'in beraatine hükmedildi" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı