Mahmut Abbas: İşgalin sonsuza kadar sürmesine izin vermeyeceğiz

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sonsuza kadar sürmesine izin vermeyeceklerini duyurdu.

DÜNYA 30.11.2021, 04:15
6
Mahmut Abbas: İşgalin sonsuza kadar sürmesine izin vermeyeceğiz
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Kudüs Açık Üniversitesinin 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü konferansına, gönderdiği ses kaydıyla katıldı.
 Abbas Batı Şeria’nın Ramallah kentinde düzenlediği konuşmasında, “Toprağımızın ve halkımızın işgalinin sonsuza kadar sürmesini, işgal makamlarının uyguladığı apartheid gerçeğini, halkımıza uyguladığı baskıyı ve saldırgan uygulamalarını kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
İki devletli çözüm çerçevesinde kapsamlı ve adil bir barışın tesis edilmesi gerektiğini söyleyen Filistinli lider, “İki devletli çözüme ve uluslararası meşruiyet kararlarına uygun, Ortadoğu Dörtlüsü'nün ( Rusya, ABD, Avrupa Birliği, BM) himayesinde adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmak için hala çaba sarf ediyoruz” dedi.
Abbas, İsrail’in iki devletli çözüme yanaşmaması ve işgali sona erdirmemesi durumunda farklı çözümlere başvurmak zorunda kalacaklarına vurguladı.

Filistinliler, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını istiyor. Tel Aviv yönetimi ise "Kudüs'ün tamamının İsrail'in başkenti olduğunu" öne sürerek bu talebe karşı çıkıyor.
İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in "1967 sınırlarını kabul etmemesi, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını tanımaması ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına son vermeyi" kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı