Mahmut Asmalı kimdir?

Mahmut Asmalı, MÜSİAD Genel Başkanı oldu. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Mahmut Asmalı'nın hayatı merak ediliyor. Peki, Mahmut Asmalı kimdir? Mahmut Asmalı kaç yaşında, aslen nereli?

GÜNDEM 11.09.2021, 15:55
18
Mahmut Asmalı kimdir?
MÜSİAD'ın yeni genel başkanı Mahmut Asmalı oldu. Abdurrahman Kaan'dan görevi devralan Mahmut Asmalı, 2009-2012 yılları arasında MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Asmalı, sahibi olduğu Akyapı İnşaat ile inşaat sektöründe faaaliyet yürütüyor. Peki, Mahmut Asmalı kim olduğu merak ediliyor. Peki, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı kimdir? Mahmut Asmalı kaç yaşında, aslen nereli? Mahmut Asmalı evli mi, kaç çocuğu var?
Mahmut Asmalı, 1967 yılında Rize'nin Pazar ilçesinde doğdu.
İlk ve ortaokul öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Mahmut Asmalı,1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Üniversiteyi bitirdikten sonra çalışma hayatına atılan Mahmut Asmalı, 1989 – 1998 yılları arasında özel bir inşaat şirketinde çalıştı. Daha sonra kendi şirketlerini kurmaya karar veren Mahmut Asmalı, 1998 yılında bir mühendis arkadaşı ile birlikte Akyapı İnşaat A.Ş.'yi kurdu.
Akyapı inşaat olarak; fabrikalardan, toplu konutlara, sanayi sitelerinden, alışveriş merkezlerine, hastane, okul, altyapı ve çevre düzenleme işlerine kadar inşaat sektörünün her alanında bir çok projeleri başarı ile tamamlamış ve yeni projeleri ile de bu alandaki faaliyetlerine devam etmektedir.
2009 yılında Türkiye İktisadi Girişimi ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Yılın Girişimcisi Ödülü'ne layık görülmüştür. Akyapı İnşaatın ortağı olduğu ABC Grup adlı şirketi ile; 2006 yılında yurtdışına açılmış ve Katar'da inşaat ve sanayi kollarında başarı ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
2009-2012 yıllarında MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu başkanlığı, halen MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olup; ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve vakıflarda üyeliği devam etmektedir.
2015 yılında Akyuva Vakfını kuran Mahmut Asmalı vakfın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
Mahmut Asmalı evli ve beş çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı