Malatya Saadet’ten 15 Temmuz mesajı “Ülkemiz adına üzücü bir durumdur”

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 16.07.2022, 06:40
4
Malatya Saadet’ten 15 Temmuz mesajı “Ülkemiz adına üzücü bir durumdur”
15 Temmuz gecesi şehit olan 251 vatandaşımızı rahmetle yâd eden Mustafa Canbay, “Darbeler kan, zulüm ve gözyaşı anlamına gelmektedir” dedi.Hain darbe girşimi 15 Temmuz’un 6’ncı yılında tüm Türkiye’den basın açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bu basın açıklamalarından birisi de Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı’ndan geldi. Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Musta Canbay tarafından, Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı’nda birçok medya mensubun katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında 21’nci yüzyılda Türkiye’de halen darbelerinin konuşulmasının üzücü olduğunun altı çizildi. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ile ilgili basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, “Darbeler kan, zulüm ve gözyaşı anlamına gelmektedir. Bu milletdarbelerin acısını on yıllardır sokakta, okulda, cezaevlerinde, işkence odalarında gördü. Seçimlegelenin seçimle gideceğini herkesin zihnine kazıması lazım. Sivil siyaset en güzelaskeri vesayetten daha iyidir. 21. yüzyılın Türkiye’sinde darbelerin ülkemiz de hâlâ konuşuluyor olması ülkemiz adına üzücü bir durumdur. Yapan kim olursa olsun ister 28 Şubatçılar olsun, ister FETÖ olsun bir yerlerden aldıkları emirlerle bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmışlardır. Daha dün eski ABD ulusal güvenlik danışmanı ülkelerdeki darbe girişimlerine nasıl destek verdiklerini açıklamakta bir beis görmemiştir” ifadelerini kullandı.

* saadet partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, 15 Temmuz’da meydanlara çıkan, parti ayrımı gözetmeyen herkes darbeler döneminin bittiğini tüm dünyaya haykırdığını vurgulayarak, “Demokrasimizi katletmeye çalışanlara 251 şehidimiz ile karşı gelinmiştir. O gece, kimsenin ne dediğine bakmadan sokağa çıkan binlerce insan sayesinde darbeciler amaçlarına ulaşamadılar. Saadet Partisi olarak bu darbe dönemlerinde en büyük mağduriyetlere uğramış bir teşkilat olarak diyiyoruz ki, Türkü ile, Kürdü ile, Lazı ile, Çerkezi ile vs. bu millet bir daha asla darbecilere fırsat vermeyecektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı