Malatya'da asgari ücretle oynuyordu! Şimdi Bundesliga devi talip oldu

Medipol Başakşehir'in savunmadaki vazgeçilmez ismi Youssouf Ndayishimiye, transferin gözdesi haline geldi. Türkiye'deki ilk sezonunda asgari ücretle oynayan yıldız isme Avrupa'dan talip çıktı.

SPOR 23.10.2022, 16:15
Malatya'da asgari ücretle oynuyordu! Şimdi Bundesliga devi talip oldu
Süper Lig'de takımı Medipol Başakşehir formasıyla göz dolduran ve adı büyük takımların transfer listesinde yer alan Youssouf Ndayishimiye'ye Avrupa'dan da talip çıktı. 

Galatasaray 'ın 2017 yılında altyapıda Youssouf'u denemeye aldığı ve beğenmediği ortaya çıkmıştı. Galatasaray, 2021'de Fatih Terim döneminde Yeni Malatya’nın 24 yaşındaki ön liberosu Youssouf Ndayishimiye için resmi teklif yaptı. Ancak oyuncunun ve kulübünün tercihi Başakşehir'den yana oldu.
DAHA ÖNCE BORDEAUX İSTEDİ!
Fransız ekibi Bordeaux, geçtiğimiz ara transfer döneminde Marcelo, Josuha Guilavogui ve Danylo Ignatenko hamleleriyle dikkat çekmiş transferin son günü Başakşehir'den Youssouf Ndayishimiye için devreye girmişti. Ancak o dönem 3 milyon Euro'luk teklife rağmen bu transfer gerçekleşmemişti.

Medipol Başakşehir'de kart cezalısı Youssouf Ndayishimiye Fenerbahçe maçında forma giyemedi. Bu sezon 19 maçta forma giyen 24 yaşındaki Burundili futbolcu 4 gol atıp 1 de asist yaptı. Teknik direktör Emre Belözoğlu bu sezon gelecek vadeden oyuncuyu daha çok savunmada oynatıyor.

Ajansspor'un haberine göre; Almanya Bundesliga takımı Bayer Leverkusen, Başakşehir kulübüne Youssouf Ndayishimiye'yi transfer etmek için resmi teklif yaptı. Taraflar arasında görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Türkiye serüvenine Yeni Malatyaspor'la imza atan Ndayishimiye, 2019-2020 sezonu öncesinde Aigle Noir FC'den 45 bin dolar karşılığında transfer edildi ve ilk sezonunda asgari ücret maaş aldı. 24 yaşındaki Burundili futbolcu, 2020-2021 sezonu ara transfer döneminde ise 2 milyon 150 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Başakşehir'in yolunu tuttu.

Stoper ve 6 numara pozisyonda oynayabilen Youssouf Ndayishimiye, İstanbul temsilcisinde 63 maçta forma giydi ve 6 kez rakip fileleri havalandırdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı