Maltepe Belediyesi'den sosyal medyadaki görüntülere dair açıklama

Maltepe Belediyesi, sosyal medyadan paylaşılan Başkan Ali Kılıç'ın alkollü araç kullanırken kaza yaptığı görüntü iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

GÜNDEM 03.04.2021, 16:10
18
Maltepe Belediyesi'den sosyal medyadaki görüntülere dair açıklama
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın geçen yıl ağustos ayında alkollü araç kullanarak kırmızı ışıkta aracına çarptığını ve kazayı da başkasının üstlendiğini iddia eden bir kişi, olay anında çektiği görüntüler nedeniyle de tehdit edildiğini öne sürerek şikayetçi olmuştu. Görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Maltepe Belediyesi, iddialar üzerine açıklama yayımladı. 
Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında bir personelimizin karıştığı trafik kazası üzerinden ortaya atılan iddialar tamamen gerçek dışı ve maksatlıdır" ifadesi kullanıldı.
Basın ve Yayın Müdürlüğü'nde görevli N.E.A.'nın ihmali sonucu meydana gelen trafik kazasının geçen yıl gerçekleştiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKAçıklamada ayrıca, kazaya ilişkin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek kurumlarını hedef alan kişi ve kuruluşlar hakkında hukuki süreç başlatılacağı belirtildi.
"Kurumumuzun yönetim kadrosunun olağan toplantısında görevli N.E.A. adlı personelimiz, toplantının ardından Belediye Başkanımızın şoförünün sağlık sorunları nedeniyle izinli olması nedeniyle sürücü olarak eşlik etmiştir. Seyir hali sırasında dikkatsizliği nedeniyle kazaya neden olmuş ve toplantı yerine yakın olması nedeniyle özel kalem müdürümüz ve başkan yardımcılarımız tarafından ziyaret edilmiştir. Kazanın tutanak altına alınmama talebi, aracının değer kaybetme riski göz önünde bulundurularak bizzat kaza mağduru tarafından personelimize teklif edilmiştir. Personelimiz tarafından resmi olarak yapılan ödeme dekontu tarafımızda mevcuttur. Ayrıca güvenlik güçlerince kaza yerine müdahale edilmiş olup herhangi bir alkol vb. unsurun mevcut olmadığı tespit edilmiştir.
Bu noktada olaya taraf kişiler önce hasarın karşılanmasını talep ettiği, akabinde personelimiz hasarı karşıladığı halde daha sonra 'Bize para teklif ediyorlar, biz kabul etmiyoruz.' gibi bir söylemle olayı maksadının dışına taşımaları ve kişileri gerçek dışı ithamlarla hedef göstermeleri ciddi anlamda ahlaki bir sorunu ortaya çıkarmıştır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı