Mangal yasağında tavuk fiyatları gerçeği! Dikkat çeken detay...

Türkiye'nin birçok ilinde orman yangınları sebebiyle mangal yakmak yasaklandı. Mangal yapılamayınca tavuk etine talep azaldı. Böyle olunca tavuk fiyatları kilo başında bir miktar düştü.

EKONOMİ 31.08.2021, 18:00
23
Mangal yasağında tavuk fiyatları gerçeği! Dikkat çeken detay...
Türkiye’de yaşanan yangınlar sonrası birçok ilde valilikler tarafından yeşil alanlarda manga yapma yasağı getirildi. Mangal yasağı ile beraber tavuk fiyatları bir miktar geri çekildi. Yetkililer, yasakla beraber beyaz ete talebin azaldığını söylediler.

Orman yangınları sonrası bazı illerimizde ızgara mangal yapmak yasaklandı. Bazı illerde ise mangal yapımına saat kısıtlaması getirildi. Vatandaş, yasakla berabere mangal yapamayınca tavuk etine olan talep azaldı. Son dönemlerde her üründe olduğu gibi tavuk fiyatları da büyük zamlandı. Fakat son günlerde mangal yasağıyla beraber tavuk fiyatları ortalama kiloda 4 TL’lik geri çekilme yaşadı.

Tavuk fiyatları üzerinde yaşanan fiyat düşmesini Samsun Kasaplar Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Pamuk, mangal yasağına bağladı. Pamuk, döner yapımında kullanılan tavuk göğüs bölümünde fiyat artışı olduğunu belirtti.
Pamuk, “Orman yangınları sonrası gelen yasakların ardından mangal sezonunda bir yavaşlama oldu. Satışlar azalınca durum tezgaha yansıdı. Aslında tavuk fiyatlarının daha da düşmesi lazımdı ama bekliyoruz. Tavuk fiyatları düşerken yumurta yükseliyor. Tavuk fiyatlarında ızgara türünde kilo başına 4 TL'lik bir düşüş yaşandı. Bütün tavuk fiyatlarında ise fazla bir indirim olmadı. Bütün tavukta kilo başına 1-1,5 TL bir düşüş yaşandı. Bütün tavuğun kilosu 18 TL'ye kadar geriledi. Izgara türlerinden but pirzolası 27 TL'den 22 TL'ye düştü. Kanat 30 TL'den 25 TL'ye düştü. Baget 24 TL'den 20 TL'ye düştü. Göğüs grubunda ise fiyatlar arttı. Çünkü göğüs ızgara grubunda değil ve her zaman döner yapılabiliyor. Göğüsün fiyatı 20 TL'den 28 TL'ye kadar çıktı.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı