Manisa’da yaz günü susuz kalan vatandaşlar isyan etti

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısı vatandaşları canından bezdirdi. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’ye sert çıkarken yetkililerden çözüm istiyor.

GÜNDEM 09.08.2022, 11:05
2
Manisa’da yaz günü susuz kalan vatandaşlar isyan etti
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, su sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiriyor. Her yıl aynı problemi yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden bir an önce çözüm bekliyor.
Manisa Meydan Gazetesi'nden Leyla Doğan'ın haberine göre konuyla ilgili şikâyetini dile getiren mahalle sakinlerden Şakir Özdemir, “2005’ten beridir ben buradayım. Burada su yok. Yazın buraya geldiğimizde 3-4 ay duruyoruz. Sularımız burada 10 gün 20 gün gelmiyor. Arada gece 01.00- 02.00’de 10 dakika akıyor ondan sonra su yok. Biz Büyükşehir’den şikâyetçiyiz. Büyükşehir’e bağlandıktan sonra burası susuzluk çekmeye başladı. Su parasını almasını biliyorlar. Hizmet yok, su yok, gençlerimiz yıkanamıyor. Cuma gününde bu yana ben su görmedim. Su olan yerleri arabamızla gidip su getiriyoruz. Biz şikâyetçiyiz” dedi.
Mahalle sakinlerinden Ümmü Bolu da, “3 milyar su parası geldi. Fazlası var eksiği yok. Yalan söylüyorsam Allah’ım biliyor. Ödedik. Hava çevirmiş, sular geliyor diye göstermişler. Hava çevirmiş saatimiz. İtiraz edin dediler. Yerden göğe kadar haram olsun. Benim kocam 25 sene 900 derece fırının karşısında fabrikada çalıştı.  Bu parayı yiyenlere haram zehir zıkkım olsun. Ağaçlara, direklere foto asmakla olmaz. Yapacaklarsa o işleri yapsınlar ondan sonra fotoğraflarını assınlar. Başka bir şey demiyorum. Benim kocam hala bu sıcakta ovalarda damlama işi yapıyor. Manisa’daki evim eski garajın orta göbeğinde iki sene lağımın suyu ortaya aktı. Dibinde kahve var. Karşısında mandıra var. Her gün insanlar yetkililere telefon etti. Kokudan 5. katta oturamıyoruz kokudan.  Biz vergilerimizi veriyoruz. Orayı bıraktık buraya geldik kafa dinleyelim diye.   Burada da aynı derdi yaşıyoruz. Biz bunu mu hak ediyoruz? Oy zamanı geldi mi şunu bunu yapacağız diyorlar. Ben beyin hastasıyım. Tümörden ameliyat oldum. Buraya hava almak için geldim” diye konuştu.
Sema Altun ise, “Ben de burada 10 yıldan fazladır yaşıyorum. Yaz geldiğinde ne hikmetse su gelmiyor. MASKİ’ye gittim. Suyumuzun gelmediğini söyledim. Buna bir çare bulun diye. Suyu pahalandıralım da en azından insanlar az kullansınlar dediler. Böyle bir şey olur mu dedim? Suyu pahalandıracaksınız ama yine zararı bize. Yine su çıkmayacak. Susuzluk çok zor. Çamaşırlarımızı, bulaşıklarımızı yıkayamıyoruz. Çünkü 20 gün su gelmedi. Buraya neden su çıkmıyor onu anlamış değilim. Her yerde su var şu kısımda su yok” ifadelerini kullandı.
Aysel Bilgiç, adlı vatandaşta şikâyetini şu şekilde ifade etti: “Biz 19 günden beri buradayız. Geldiğimizin 3. günü bir fatura geldi 340 TL. Bahçem sulanık değildi. Kullanmışsın dediler. Evde bir hastam var. Bugün 19. gün çeşmeyi şöyle bir açıp şakır şakır suyun aktığını görmedim. Bugün sabah namazına kalktığımda yarım saat kadar vardı. İp gibi akıyor. Çamaşır mı atacağım, hastanın altını mı temizleyeceğim? Herhalde bu ay 2-3 bin TL gelir. Saat dönüyor ama su akmıyor. Ben yurtdışından buraya geldim. Eşimin sağlığı için geldik. Buranın iyi olacağı söylendi. Sudan çıkmış balığa döndük. Alışacağız diyorum ama baya sıkıntı çekiyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı