Maradona ile ilgili Adana Demirspor detayı ortaya çıktı

Arjantin'in unutulmaz futbolcusu Maradona hakkında Adana Demirspor ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

SPOR 25.11.2021, 15:25
3
Maradona ile ilgili Adana Demirspor detayı ortaya çıktı
Birleşik Arap Emirlikleri Ligi ekibi Al-Fujairah'ın Hollanda kampını düzenleyen organizatör Atalay Mutlu, Arjantinli ve geçen yıl hayatını kaybeden efsane futbolcu Maradona ile geçirdiği 1 ayı AA muhabirine anlattı.
2020 Kasım ayında hayatını kaybeden Maradona ile 2017 Haziran'da  tanıştığını bildiren Mutlu, "Büyük kulüplerimizden biri için Slovakya’ya kamp yeri bakmaya gittiğimde tuhaf bir numaradan arandım. Çok ünlü bir hocalarının olduğunu ve kendilerine yardımcı olup olamayacağımı sordular. Başta hocalarının adını söylemek istemediler, 10 dakika sonra 'Hocamız Diego Armando Maradona.' dediler. Bende bir sessizlik oluştu. 'Hayal mi kuruyorum, biri dalga mı geçiyor.' dedim. Şiir gibi geldi bana. Bu işi yapmak için her şeyi yapacağımı söyledim. Sonra Hollanda'ya geldiler. Maradona’nın kampını düzenlemek benim için gururdu" diye konuştu.
"Vefatından 3,5 ay önce Adana Demirspor için temas kurdum" ifadelerini kullanarak Maradona'nın Türk futboluna bakışını aktaran Atalay Mutlu, şunları söyledi:
"Hollanda’da kaldığı süreç ve anlaşmalarla Diego ile samimiyetimiz arttı. Diego’ya 'Seni bir gün Türkiye’de görmek isterim.' dedim. O da 'Çok mutlu olurum, bir kez Sevilla ile geldim, çok da sevdim. İstanbul müthiş bir şehirdi. Türkiye gibi bir futbol ülkesinde çalışmayı, özellikle İstanbul olursa çok isterim.' dedi. O günlerde Türkiye'den çok sevdiğim bir ağabeyim aradı, 'Adana Demirspor'un  Süper Lig 'e çıkma ihtimali var, Maradona oraya çok iyi uyum sağlar, görüşebilir misin?' dedi. Yardımcısını aradım, bir gün sonra Diego hatta diyerek beni telekonferansa aldı. Maradona, 'Çok isterim gelmeyi, çok sevinirim ama şu an sağlık durumum iyi değil. Zor yürüyorum, rahatsızım. Beni düşündüğün için teşekkür ederim. Sağlık durumum iyi olursa Türkiye'de çalışmayı çok istiyorum.' dedi. Bu konuşmamız ölümünden 4 ay önceydi. En son da o zaman konuştuk."
Maradona ile unutulmaz anıları olduğunu dile getiren Mutlu, Arjantinli efsanenin, kendisini görmek için kamp yaptıkları otele gelen Belçikalı unutulmaz kaleci Jean-Marie Pfaff'la görüşmeyi reddettiğini anlattı.
Maradona'nın Pfaff'a çok kızgın olduğunu belirten Mutlu, şöyle konuştu:
"Jean-Marie Pfaff, bir akşam otele geldi, 'Diego ile görüşmek istiyorum.' dedi. Diego’nun yanına gittim, 'Pfaff geldi, seninle görüşmek istiyor.' dedim. Maradona, 'Söyle gitsin.' dedi. Nasıl söyleyebilirim ki. Aradan 45 dakika geçti, Pfaff kapıda bekliyor, Diego içeriden dışarıya çıkmıyor. 'O gitmeden dışarıya çıkmıyorum. Sana sebebini sonra anlatırım.' dedi. Pfaff'a ben söyleyemedim, otel müdürüne söylettik. Pfaff gittikten sonra, Diego bana kızgınlığının sebebini anlattı, 'Dünyanın en iyi kalecisi ve futbolcusu buluşması olacak diye benim adımı kullanmış. Bir futbolcunun veda maçına davet etmişler ama benim hiçbir şeyden haberim yok. Organizasyondan davet de gelmedi. Herkes beni arıyor, benim haberim yok. Benim üzerimden kendi reklamını yapıyor. Çok kızdım, görüşmek istemiyorum, görüşürsem kalbini kırarım.' dedi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı