Masada üzecek anket sonuçları: Daha net görüyoruz! Büyük fark yedi

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki son yaptıkları anket sonuçlarını paylaşarak değerlendirmede bulundu. Anket sonuçları Millet İttifakı'nın 14.1 puanla Cumhur İttifakı'nı geçtiğini saptadı.

GÜNDEM 02.03.2023, 10:00
Masada üzecek anket sonuçları: Daha net görüyoruz! Büyük fark yedi
Çarpıcı son anket sonuçları - Normal şartlarda 18 Haziran 2023 yılında yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’a çekilmesi gündemdeki sıcaklığını korurken kamuoyu araştırma şirketlerinin de son anket sonuçları bir bir yayınlanmaya devam ediyor.
Anket sonuçları yayınlayan şirketlerden biri olan ORC Araştırma da 17-21 Şubat arasında 45 ilde yaptıkları son anketin sonuçlarını açıkladı.
Sözcü yazarı Ruhat Mengi’ye son anket sonuçları konusunda değerlendirmede bulunan ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, AK Parti oylarında ciddi bir düşüş yaşandığını gözlemlediklerini belirtti.
Pösteki, “Yaklaşık birkaç ay öncesine göre de 2-3 puanlık bir artış söz konusuydu. Elbette 2018'e göre kayıp çok fazla ama 2-3 ay öncesine göre biraz artış vardı. Depremle birlikte, henüz daha sıcak olmasına rağmen Türkiye genelinde yaptığımız -örneklemimiz deprem bölgesinde birçok ili de kapsıyor- araştırmada AK Parti'nin oylarında bir önceki aya göre 1.1 puan düşüş olduğunu saptadık.” dedi.
ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki’nin açıkladığı anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı 14.1 puan öne geçti
Ankette katılımcılara, “Bu pazar seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz” soruldu.
Anket sonucuna göre, Cumhur İttifakı %34.5 olurken Millet İttifakı büyük farkla %48,6 olarak öne çıktı.
“Peki sizin son anketten çıkardığınız sonuç nedir, halkın beklentisi ne? Depremde yaşanan sıkıntılar muhakkak ki etkili oldu ama sadece deprem mi etkiledi?” sorusu karşısında Mehmet Pösteki şunları kaydetti:
Daha önce AK Parti'nin puanının biraz yükseldiğini açıklamıştık, örneğin sosyal konut projesi, EYT gibi süreçlerden sonra 2-3 puan arttırdı. 6'lı Masa'nın adayı belli olmadığı için oyunu, popülaritesini net tespit edemiyorduk bu zamana kadar. Ama bugün AK Parti'nin oyunun 30'un altına indiğini net bir şekilde gördük. Birçok neden var, örneğin bir gence “Neden AK Parti'ye oy vermeyeceksin veya en büyük sıkıntı nedir” diye sorduğumuzda, beyin göçü, gelecek kaygısı gibi şeyler söylerlerdi, şu anda herkesin cevabı birinci sırada ekonomi ve depremle ilgili olmaya başladı.”
“Hayır, zaten hali hazırda konuşulan birçok konu depremle birlikte tekrar tırmanışa geçti. Bunlar nelerdir; yolsuzluk, insanların kafasında hükümete, AK Parti'ye karşı güvensizlik hissi, kendi adamlarına iş veren ve kendi yakınlarını memnun eden bir görüntü var. Bu iyice tırmanışa geçmiş durumda. Buna ilaveten bir takım suikastlar, Cumhur İttifakı'nın bir korku dili yaratıyor oluşu, özellikle Devlet Bahçeli'nin kullandığı dil, bunlar da etkiliyor. İnsanlar Cumhur İttifakı dendiğinde, sadece Tayyip Erdoğan ya da AK Parti'nin kurmaylarına değil, artık gözlerini Devlet Bahçeli'ye de çevirmiş durumdalar. Hatta AK Parti'den birinden açıklama beklerken birçok konuda Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını gördük. Şu anda da herhangi bir olaya verdikleri refleks iktidarı koruma görevi, böyle bir görev üstlenmiş MHP, halktaki görüntüsü bu. Yani koşulsuz şartsız iktidara destek veren bir görüntüsü var, aynı şekilde bunu sert bir dille de yaptığı için bir antipati doğuruyor. Sadece MHP'ye değil, AK Parti'ye de bu şekilde yansıyor. Yolsuzluk dedik, insanların geçim sıkıntısı, her güne isyan ederek başlamaları, onları ‘İktidar ne yapıyor, Tayyip Erdoğan ne yapıyor'a çevirmişti geçtiğimiz aylarda.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı