Masadan kalkan Akşener aday olun demişti! Yavaş ve İmamoğlu reddetti!

Altılı Masa'dan kalktığını duyuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'aday olun' çağrısı yaptığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan beklenen açıklama geldi.

GÜNDEM 04.03.2023, 03:00
2
Masadan kalkan Akşener aday olun demişti! Yavaş ve İmamoğlu reddetti!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'yı terkeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'adaylık' çağrısının ardından beklenen açıklamayı yaptı.
İki Başkan da sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda aday olmayacaklarını duyurdular. Millet İttifakı’nın "tüm paydaşlarıyla, eksilmeden çoğalarak büyüyerek" yoluna devam etmesini istediler.

Mansur Yavaş, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir" açıklamasını yaptı.

Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın @kilicdarogluk ’un ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı