Maskeleri düştü!

Erdoğan ve Joe Biden’ın gerçekleştirecekleri görüşme öncesinde Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman, diplomatik nezakete uymayan kaba ve terbiyesiz davranışlarıyla tepki topladı.

GÜNDEM 31.05.2021, 04:35
33
Maskeleri düştü!
Türkiye’de adeta ABD’ye bağlı bir müstemleke vilayetine gelmiş gibi tavırlar sergileyen Sherman, Türk yetkililere ev ödevi verir gibi söylemler kullanırken, bu hadsizlikler karşısında Dışişleri Bakanlığı yine sessiz kalmayı tercih etti.
ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman, Türkiye’ye diplomatik ziyaret kılıfında Amerikan yönetiminin ülkemizde kurduğu fitne projelerini körüklemeye geldi. İstanbul Sözleşmesi, CAATSA yaptırımları, YPG terör örgütü gibi konularda mevkiini ve haddini fazlasıyla aşan ifadeler kullanan Sherman’ın küstahlıkları büyük tepki çekti. Türkiye’ye üzerinde ‘İstanbul Sözleşmesi bizimdir’ yazan maskeyle giren, feminist ve LGBT örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Sherman’ın buyurucu tavırları kamuoyunda zaten var olan Amerikan nefretini daha da körükledi. ABD’nin bir dayatma tavrıyla İstanbul Sözleşmesi üzerinden Türkiye’ye akıl vermeye çalışması hadsizliği bir ileri seviyeye taşıdı. Müslüman ülkeleri kan gölüne çeviren ABD’yi temsilen ülkemizde bulunan Sherman, utanmadan bir de Anıtkabir’de ‘yurtta sulh cihanda sulh’ mesajı paylaştı. S-400 krizi sonrası ABD tarafından Türkiye’ye karşı alınan yaptırımlar konusunda emrivaki söylemlerde bulunan Sherman, “Biz şartlarımızı sunduk, karar Türkiye’nin” şeklinde küstah ifadeler kullandı. 

Dünyanın onlarca ülkesinde işgal birlikleri bulunan, dünya barışının önündeki en büyük sorun olan ABD’nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarında sözde barış mesajları verdi. Müslüman ülkeleri kan gölüne çeviren ABD’yi temsilen Anıtkabir’e çelenk bırakan Wendy Sherman, utanmadan bir de Twitter hesabından ‘yurtta sulh cihanda sulh’ mesajı paylaştı.

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri, ABD ve Türkiye arasında krize yol açmıştı. S-400’lerin Türkiye’ye getirilmesinin ardından ABD yönetimi Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarını devreye soktu. Sherman’ın Türkiye ziyaretinde yaptırımlar da gündeme geldi. Türkiye’ye karşı alınan yaptırımlar konusunda emrivaki söylemlerde bulunan Sherman, “Biz şartlarımızı sunduk, karar Türkiye’nin” şeklinde küstah ifadeler kullandı. Türkiye’ye adeta ödev verir gibi davranan ABD’li yetkili, “S-400’leri almak NATO ittifakında sorun oluşturuyor. Alternatif sunduk, tam olarak ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Bu teknik detay bir konu değil, siyasi bir şey değil. Türkiye durumun farkında, atması gereken adımları biliyor. Nasıl bu adımların atılacağını da görüştük, karar Türkiye’nin.” diye konuştu

Sherman, Türkiye’nin çok sayıda askeri operasyonla etkisiz hale getirmek için mücadele ettiği PKK’nın Suriye kolu YPG’ye de sahip çıktı. Bilindiği üzere, yüzlerce askerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit eden terör örgütü YPG,  Suriye’nin kuzeyinde Amerikan destekleriyle devletleşmeye çalışıyor. Türkiye ziyaretinde YPG konusunda bir soruya cevap veren Sherman, terör grubu YPG’ye verilen askeri destekleri, “Amerika Birleşik Devletleri’nin YPG ile ilişkisinin tek amacının DEAŞ’ı yenmek” sözleriyle savundu. ABD’nin Suriye’deki figüranı olan terör örgütü YPG, Türkiye’nin milli güvenliği için açıkça tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Millî Gazete, dünkü manşetinde ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman’ın İstanbul’un Fethi’nin 568. yıldönümünü nasıl provoke etmeye çalıştığını haberleştirmişti. Resmi temaslar kapsamında Ankara’nın ardından İstanbul’a gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, ilk ziyaretini Fener Rum Patrikhanesi’ne yaptı. Sherman’ın patrikhane ziyaretini fetih gününe denk getirmesi, Amerikan yönetiminin Ortodoks camiasında sempati toplamaya çalıştığına işaret edildi. İstanbul üzerinde hâlâ Bizans’ı canlandırma planları yapanların ekmeğine yağ süren Sherman, yaptığı bütün çirkeflikleri geride bırakarak Türkiye’den ayrıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı