Mazlumların yüzü güldü

İç karışıklık ve çatışmaların yaşandığı Afganistan’da ekonomik nedenlerden dolayı yaşanan insani krizin etkisi devam ediyor.

GÜNDEM 16.06.2022, 07:15
Mazlumların yüzü güldü
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yurt içinde ve dünyanın dört bir köşesinde yardım faaliyetlerine yoğun şekilde devam ediyor. Nerede bir acı, nerede bir ıstırap varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu, son olarak Güney Asya Ülkesi Afganistan’da geniş çaplı yardım organizasyonu düzenledi. Hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören dernek, bağışçıların emanetleri olan gıda kumanyalarını Afganistan’daki yüzlerce muhtaç aileye dağıttı. Faryab Vilayeti’nin Meymene şehrinde 200 aileye Takhar Vilayeti’nin Hocagar ve Yengikale ilçelerinde 300 aileye olmak üzere 500 aileye gıda paketleri ulaştırıldı. İçerisinde temel yiyecek malzemeleriyle bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan kumanyalar, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Gerçekleştirilen organizasyon hakkında açıklamalarda bulanan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Bilal Değirmenci, yapılan yardımların bölgedeki insanlar tarafından büyük mutlulukla karşılandığını dile getirdi. Değirmenci, “Büyük çaplı bir yardım organizasyonu düzenlemek için Güney Asya ülkesi Afganistan’da bulunuyoruz. Türkiye’den hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini titizlikle muhtaç kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bölge halkı da Türkiye’den gelen bu yardımlara karşı büyük bir memnuniyet gösterip dualar ediyorlar” dedi.

Mazlum coğrafyalardaki imkânsızlıktan dolayı yaşadıkları karanlığa umut ışığı olmak için Katarakt Projesi’ni hayata geçiren Cansuyu, bu projesi ile on binlerce muhtacı karanlıktan kurtarıp aydınlığa kavuşturmayı amaçlıyor. Proje kapsamında Afganistan’ın Takhar vilayetinde gerçekleştirdiği taramalarda 3 binden fazla hastanın muayenesini gerçekleştiren Cansuyu ekipleri, alanında uzman göz doktorları eşliğinde hastaların katarakt ameliyatını gerçekleştiriyor.

Afganistan’ın Talukan şehrinde, bölgede yaşanan çatışmalar neticesinde ailesini kaybetmiş yetim çocuklara da ulaşan Cansuyu, Türkiye’den hayırseverlerin emanetleri olan yetim aylıklarını dağıttı.  Ramazan içerisinde de Kabil bölgesindeki yetim çocukları giydiren Cansuyu, bölgedeki yetimleri de yalnız bırakmadı.

Yapılan yardımların içeriğiyle ilgili de konuşan Değirmenci, “Buradaki yüzlerce muhtaç ailemize 1 aylık gıda ihtiyaçlarını karşılayacak gıda kolilerimizi dağıttık. Daha sonra insanların karanlıktan kurtulup aydınlığa kavuşmalarına vesile olmak için başlattığımız Katarakt Projesi kapsamında 3 binden fazla hastanın taramasını gerçekleştirip ameliyatlarına başladık. İnsanlar maddi imkânsızlık ve yetersizlikten dolayı kör olma tehlikesi yaşıyorlar. Bu projemiz ile karanlığa ışık tutmayı amaçlıyoruz. Ayrıca bağışçılarımızın emanetlerini yetimlerimize ulaştırdık. Nerede gerçek bir muhtaç varsa orada olmayı amaç edinen derneğimiz inşallah önümüzdeki süreçlerde bölgedeki faaliyetlerini sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı