MEB, özel sektör öğretmenleriyle görüştü!

Ankara'da eylem yapan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileriyle görüştü.

EĞİTİM 01.09.2022, 13:50
1
MEB, özel sektör öğretmenleriyle görüştü!
Önceki gün Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yapmak isteyen özel sektör öğretmenleri ile polis arasında arbede yaşanmıştı. Olayda 9 öğretmen gözaltına alınırken MEB yetkilileri yaşanan olay sonrası Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nı arayarak görüşme talep etti. 
Özel sektör öğretmenleri sendikası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada: ''Milli Eğitim Bakanlığı, Sendikamızın Yönetim Kurulunu aramış ve bir görüşme talep etmiştir. Yönetim Kurulu üyelerimiz saat 17.00'de Bakan Yardımcısı ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan'la görüşme gerçekleştirecektir. Özel sektör öğretmenlerine çağrımızdır: Bugün gün boyu sosyal medyadan "Taban Maaş Hakkımızı Geri İstiyoruz" talebi ile aktif olalım. Gelişmelerle ilgili bilgilendirmede bulunacağız.'' ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Öğretmen Sendikası’nın gündemleri arasında taban maaş düzenlemesinin yeniden getirilmesi, 10 aylık sözleşme ve çekmece sözleşme dayatmasının engellenmesi ve özel sektörde çalışan öğretmenlerle ilgili sorunlarda Öğretmen Sendikası’nın muhatap alınması vardı. Toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan katıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı