MEB yazı gönderdi: Uzman ve başöğretmen sınavında lisansüstü muafiyeti

MEB 81 ile Uzman ve başöğretmen sınavı hakkında yazı gönderdi. Buna göre lisansüstü eğitimi tamamlayan öğretmenler, uzman ve başöğretmen sınavından muaf olacak.

EĞİTİM 23.08.2022, 15:35
3
MEB yazı gönderdi: Uzman ve başöğretmen sınavında lisansüstü muafiyeti
Milli Eğitim Bakanlığı, illere gönderdiği yazıyla lisansüstü eğitimlerini 3 Ekim- 30 Ekim'de tamamlayacak olan öğretmenlerin, 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'ndan muaf tutulacağını belirtti.
Bakanlıktan il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıya göre, 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ilgili hükümleri doğrultusunda hazırlanan 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nde 'Lisansüstü eğitimini tamamlayan öğretmenler uzman öğretmen unvanı için öngörülen; doktora eğitimini tamamlayan uzman öğretmenler ise başöğretmen unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulur' hükmü yer aldı. Bu kapsamda, 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na 26 Eylül- 3 Ekim'de başvuruda bulunacaklardan lisansüstü eğitimlerini 3 Ekim- 30 Ekim'de tamamlayacak olanlar, eğitimlerini bitirdiklerine dair belgelerini ibraz etme şartıyla yazılı sınavdan muaf tutulacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı