Meclis'in makam aracı saltanatı: Nerede kullanıldıkları açıklanmıyor

Haziran ayında yayımlanan “tasarruf genelgesi” kağıt üzerinde kaldı. Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün TBMM'de 300'e yakın makam aracı bulunmasına yönelik soru önergesi verdi.

GÜNDEM 11.09.2021, 10:15
46
Meclis'in makam aracı saltanatı: Nerede kullanıldıkları açıklanmıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 30 Haziran 2021 tarihinde kamu kurumlarında kullanılan tüm araçlar için “tasarruf genelgesi” yayımlanmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan genelge kağıt üzerinde kaldı. Genelgeyle beraber çarpıcı bir gerçek daha ortaya çıktı. Sadece TBMM’de 300’e yakın aracın bulunduğu ortaya çıktı.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, konuyu Meclis’e taşıyarak, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un cevaplaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Öztürk, Meclis’te kullanılan araçların sayısını ve bu araçların hangi personele tahsis edildiğini sordu.
Soru önergesinde Öztürk “Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde TBMM muaf tutulsa bile kamu etiği gereği hizmetlerin aksamaması dikkate alınarak araç tasarrufu konusunda birtakım tedbirler alınması düşünülmekte midir, bu tedbirler neler olacaktır?” ifadelerini kullandı.
Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün soru önergesine cevap TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten geldi. Araçların sadece kamu görevi sırasında kullanıldığını ifade eden Bilgiç, TBMM araç envanterine kayıtlı, hizmet alımı yoluyla temin edilen ya da diğer kamu kurumlarına ait olup geçici olarak Meclis hizmetine sunulan araç sayısının 292 olduğunu belirtti.
Bilgiç’in soru önergesine verdiği cevabı değerlendiren Milletvekili Yasin Öztürk, “Araçların sadece görev sırasında kullanıldığı bilgisinin doğru olmadığına yönelik duyumlarımız var. Öyle ki Meclis’in bazı daire başkanlarının makam şoförünü de bypass ederek araçları kendi başlarına ve özel işleri için kullandıkları söyleniyor.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tasarruf tedbirlerini göz önüne aldıklarında TBMM’deki 292 aracın fazla olduğunu dile getiren Öztürk, “Sadece envanterdeki araçlarla yetinmeyip onlarca araç kiralamışlar. Meclis Başkanı ve başkanvekillerinin birçok aracı var. Grup Başkanlıklarına ait araçlar var. Bunların toplam sayısına bakarsak, 60’ı, 65’i geçmemesi lazım. Bunun dışındaki araçlar nerede kullanılıyor? Bunu neden açıklayamıyorlar? 200’den fazla aracın önemli bir bölümü keyfi nedenlerle kullanılıyor olabilir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı