Meclis’te gündem maden kazası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 41 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili açıklamada bulundu.

SİYASET 19.10.2022, 07:25
3
Meclis’te gündem maden kazası
TBMM’de CHP ve MHP, haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 41 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili, “20 yıldır ya önlem alacağız diyorlar. 20 yıldır hâlâ önlem mi alacaksın sen? Dünyada maden kazalarında bir numarayız ya” derken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, “Amasra’yı konuşurken 8 yıl önceki Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP ve MHP, haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında iktidara, ekonomi üzerinden yüklenirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu.
Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 41 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili iktidara yüklenen Kılıçdaroğlu, “Tamamı genç. Yazıktır, günahtır. Bir memleket böyle yönetilemez. 20 yıldır ya önlem alacağız diyorlar. 20 yıldır hâlâ önlem mi alacaksın sen? Dünyada maden kazalarında bir numarayız ya… Ya bu ölüm niye bizim karşımıza çıkıyor. Dünyada herkes maden çıkarıyor, neden en çok ölüm bizim ülkemizde oluyor? 20 yıldır ya önlem alacağız diyorlar. 20 yıldır hâlâ önlem mi alacaksın sen? Dünyada maden kazalarında bir numarayız ya” diyerek tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu, önceki gün Plan Bütçe Komisyonu’na katılan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun milletvekillerinin sorularına yanıt vermemesine tepki göstererek, “Bilgi istiyorlar, ‘bilgi vermem’ diyor. Gönül isterdi ki, Plan Bütçe Komisyonu başkanı ‘Sen kimsin? Bu soruya cevap vermek zorundasın’ demesi lazım. Diyemiyor, derse saraydan fırça yiyecek. TBMM görevini tam anlamıyla yapamıyor. TBMM, sarayın ipoteği altındadır. Allah nasip ederse bu ipoteği kaldıracağız” dedi. Muhalefetin sansür yasası olarak değerlendirdiği basın kanunuyla yasanın yürürlüğe girmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Bu kanun çıksa da çıkmasa da Türkiye bir otoriter yönetim gerçeğiyle karşı karşıyadır. AYM kararını uygulamıyor. Geçmişte AK Parti’ye, MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. ‘Dur’ demeyecek misiniz? Adalet istemeyecek misiniz?”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Amasra’daki maden faciasına neden olan ihmallerin gün yüzüne çıkarılması gerektiğini belirtti. Sayıştay raporundaki ihmal uyarılarına dikkat çekenlere de tepki gösteren Bahçeli, “Bu konunun biz de sonuna kadar takipçisi olacağız. Ancak maden ocağındaki patlamayı bahane ederek felakete siyasi içerik katmak için el ovuşturan kim ya da kimler varsa bize göre samimi değildir. Amasra’yı konuşurken 8 yıl önceki Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır. Sosyal medyadan provokasyona heves edenler hem alçak hem de ahlaksızdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı