Mehmet Akif İnan Ödülleri, sahiplerini buldu

Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan Ödülleri, Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

KÜLTÜR SANAT 08.01.2023, 04:35
4
Mehmet Akif İnan Ödülleri, sahiplerini buldu
Haber: Ali Ekber
Memur-Sen Akademi tarafından düzenlenen Memur-Sen Tez Ödülleri de programda sahiplerine verildi.
Yedi Güzel Adam’ın aksiyoneri, şair ve yazar, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın hatırasını yaşatmak adına bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mehmet Akif İnan Ödülleri, Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni ile sahiplerini buldu.
Memur-Sen olarak yapılan her faaliyetin, her çalışmanın altında hizmet anlayışlarının, kuruluş kodlarının ve dava bilinçlerinin olduğunu söyleyen Genel Başkan Ali Yalçın, ilmi ve fikri araştırmalar da insani ve sosyal çalışmalar da emek ve ekmek mücadelelerine dâhil olduğunu söyleyerek, “Cemil Meriç, ‘Her toplum bir kitaba dayanır’ diyor ya, işte bizim dayandığımız kitap, bizlere hayatı bir ve bütün olarak inşa et diyor. İşte biz de bu inançla, gündemimize aldığımız her çalışmada gündem belirlemeye, sorumlu bir konumda durmaya ve gücümüz oranında büyük ve kalıcı çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz” dedi. Yalçın, “Memur-Sen’in örgütlenme harcını şair naifliği, dava adamı cehdi ve saha adamı kararlığıyla karan Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın çok yönlülüğüne uygun olarak ödüllerimizi farklı alanlarda dağıtıyoruz. Bu gece, çalışma hayatından, kültür sanat ve edebiyata, uluslararası değerden, üstün hizmete vefaya kadar hayırlı ve sağlam bir gelenek oluşturduğumuza inandığımız farklı kulvarlarda ödülleri takdim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in kuruluş yıllarını hatırlayan ve zor şartlardan bugüne kadar nasıl gelindiğini bilen birisi olarak bu noktaya gelinmiş olması dolayısıyla mutlu olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise, “Mayası sağlam bir kuruluşun hangi badirelerden geçerek güzel günlere ulaşabileceğinin en güzel örneklerinden biri de Memur-Sen’dir. Mehmet Akif İnan’ı bir kez daha rahmetle anıyoruz, mekânı cennet olsun. İzleri hâlâ Türkiye’de taze olan ve o izleri binlerce insan tarafından hâlâ takip edilen değerli bir şahsiyeti böyle güzel bir törenle anmış olmak da herhalde sizler için önemli bir vefa örneğidir” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından 6 kategorideki ödüller sahipleriyle buluştu. Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü Mustafa Kutlu’ya verilirken, Üstün Hizmete Vefa Ödülü eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Lütfi Doğan’a verildi. Jüri Özel Ödülü’nün sahibi çizer Hasan Aycın olurken, Doç. Dr. Halil İbrahim Üçer İslam Düşünce Atlası çalışmasıyla Başarı ve Teşvik Ödülü’ne, Uluslararası Değer Ödülü’ne ise Sudan İşçi Konfederasyonu Başkanı Yusuf Abdülkerim layık görüldü. Çalışma Hayatı ve Emek Ödülü ise Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’ne ait maden ocağındaki patlamada yaralanmasına rağmen maden ocağına tekrar girerek 6 arkadaşını kurtardıktan sonra hayatını kaybeden Yener Saygın’a ithafen eşi Demet Saygın’a takdim edildi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı