Mehmet Bekaroğlu'ndan İnsan Hakları Eylem Planı yorumu

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İnsan Hakları Eylem Planı'nın hayata geçmesi için uygulayıcı kişilerin değişmesi gerektiğini belirterek, planın uygulanacağına inanmadığını söyledi. 

SİYASET 04.03.2021, 14:30
12
Mehmet Bekaroğlu'ndan İnsan Hakları Eylem Planı yorumu
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı hakkında değerlendirmede bulundu.
Planın 19 yıllık AK Parti iktidarının bir itirafı niteliği taşıdığını belirten Bekaroğlu, "Hazırlanan belgeyi okudum. Eksiklikleri var ama güzel bir belge. İnsan hakları ile ilgili, yargı ile ilgili çok önemli şeyler var. İnsan hakları ihlallerinin büyük çoğunluğunu uygulamalar oluşturmaktadır. Yani yürütmenin, yargının, yasamanın yerli yerine konulması gerekiyor. Bu belgedekileri yapabilmeleri için kişilerin de değişmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanının, bu belgeleri uygulayacağınıza inanmıyoruz." diye konuştu. 
Bekaroğlu, ülkede çok ciddi bir ekonomik kriz yaşandığını, aşı dahi alınamadığını savunarak, "100 milyon doz aşının fiyatı 1 milyar 200 milyon dolar. Şimdi bunlara para lazım, para için de insan hakları lazım. Bunların bu ülke için söyleyecekleri, yapacakları hiçbir şey kalmadı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı