Mehmet Metiner, Bahçeli liderimdir deyip nasıl MHP’li olduğunu anlattı

AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner’in yaptığı çıkışlar AK Parti ve MHP içinde rahatsızlığa neden olurken Metiner bunları kabul etmedi. Mehmet Metiner, Bahçeli'nin lideri olduğunu söyledi.

GÜNDEM 16.11.2022, 15:30
1
Mehmet Metiner, Bahçeli liderimdir deyip nasıl MHP’li olduğunu anlattı
Son günlerde AK Parti’ye yönelik yaptığı çıkışlar ve uyarılarla dikkatleri üzerine çeken AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, MHP’li olduğunu bugün katıldığı Youtube kanalında açıkladı.
AK Parti’de üç dönem milletvekilliği yapan Mehmet Metiner geçtiğimiz haftalarda 50+1 eleştirisi yapmıştı. Metiner, “Sayısal olarak çok olan, mecbur olduğu azın fikri ve siyasi çizgisine evrilerek kendisi olmaktan çıkıyor.” demişti. Mehmet Metiner’in bu sözleri AK Parti’ye MHP eleştirisi olarak değerlendirilmişti.
AK Partili Mehmet Metiner geçtiğimiz günlerde ise ‘yeni bir çözüm sürecine ihtiyaç var’ çıkışında bulunmuştu. Metiner çözüm süreciyle ilgili, “Eski Türkiye’de geçmişte yapıldığına benzer bir çözüm sürecine karşıyız, ama silahların bıraktırılması ve Kürtlerin birtakım haklı taleplerinin karşılanması anlamında da yeni bir çözüm sürecinin başlatılmasını zorunlu görüyoruz.” demişti.
Mehmet Metiner’in bu çıkışı da ‘Cumhur İttifakı’nda ‘çözüm süreci’ çatlağı yorumlarında neden olmuştu.
AK Partili Mehmet Metiner son günlerde yaptığı açıklamaları için gazeteci Hadi Özışık’ın Youtube kanalına konuk olarak sözlerine açıklık getirdi. Katıldığı yayında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisinden rahatsız olmadığını savunan Mehmet Metiner ‘Devlet Bahçeli’nin ‘lideri’ olduğunu söyledi.
Mehmet Metiner, “Yav Mehmet Metiner kendinden bahsetmeyi sevmez ama 15 Temmuz’dan sonra bu ‘Cumhur İttifakı’nı herkesten önce savunan kişi benim ya. Televizyon konuşmalarıma baksınlar. Daha kimse telaffuz etmemişken 15 Temmuz’da o ki bedenlerimizle, yüreklerimizde yan yanaydık bu ittifak artık kaçınılmazdır. Ben o günden sonra Sayın Bahçeli’yi kendi liderim, MHP’yi kendi partim olarak gören bir insanım ya. Mehmet Metiner’in Bahçeli’yi rahatsız edecek hiçbir sözü yok.” diye konuştu.
Gazeteci Hadi Özışık’ın “Rahatsızlık noktasında herhangi bir şey var mı?” sorusuna Mehmet Metiner, “Asla, asla canım… Hayır, sayın Bahçeli benden niye rahatsız olsun. Ben Tayyip Erdoğan’ın söylediklerinin aynısını söylüyorum. Tayyip Erdoğan da benden çok daha ileri şeyler söylemiştir yani. Kendi liderimin söylemlerinin aynısı söylemekte mi suç yani, anlamıyorum…” şeklinde cevap verdi.
Mehmet Metiner haberleri için tıklayınız...

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı