Mehmet Metiner’den Bahçeli’yi küplere bindirecek ‘çözüm süreci’ isteği

AKP'li Mehmet Metiner yeni çözüm süreci talebi ile dikkat çekti. Mehmet Metiner 'Yeni bir çözüm sürecinin başlatılmasını zorunlu görüyoruz' derken bu sözler Bahçeli'yi kızdıracak olarak yorumlandı.

GÜNDEM 13.11.2022, 11:55
2
Mehmet Metiner’den Bahçeli’yi küplere bindirecek ‘çözüm süreci’ isteği
AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner’den Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kızdıracak ‘çözüm süreci’ açıklaması geldi.
Geçtiğimiz hafta, “terör örgütünün siyasi uzantısı” olarak nitelendirdiği HDP’yi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyetinin ziyaret etmesi yankı uyandırmış ve bazı AK Partili isimler bu duruma karşı çıkmıştı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısındaki açıklamasında HDP için sık sık “PKK'nin uzantısı”, “fitne yuvası” ifadelerini kullanırken söz konusu HDP ziyaretine AK Parti yapınca “Son derece doğal ve doğru bir adım” olarak ifadelerini kullanmıştı.
AK Partili Mehmet Metiner, AK Parti’nin HDP ziyaretine ilişkin, “HDP’yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek.” çıkışında bulunmuştu.
Mehmet Metiner geçtiğimiz haftalarda da 50+1 seçim modeli siteminde ‘AK Parti 'az'ın çizgisine evriliyor’ demişti. Bu sözler AK Parti’ye MHP eleştirisi olarak yorumlanmıştı.
Mehmet Metiner bu kez Ankara’da başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Birlik Derneği ile Birlik ve Demokrasi Vakfı’nın ortaklaşa düzenledikleri “Kürtler Ne İstiyor?” konulu çalıştayın ardından K24’ün sorularını cevapladı.
AK Partili Mehmet Metiner çözüm süreciyle ilgili, “Eski Türkiye’de geçmişte yapıldığına benzer bir çözüm sürecine karşıyız, ama silahların bıraktırılması ve Kürtlerin birtakım haklı taleplerinin karşılanması anlamında da yeni bir çözüm sürecinin başlatılmasını zorunlu görüyoruz.” dedi.
AK Parti heyetinin HDP’yi ziyaret etmesini ve çözüm süreci konusuna ilişkin bir soruya cevap veren Mehmet Metiner, şunları kaydetti:
“Biz HDP’yi Kürtler adına konuşacak bir taraf olarak görmüyoruz, taraflardan biri olabilir ama Kürtler adına, Kürtlerin geleceği konusunda kendisiyle görüşülecek bir parti olarak görmüyoruz. HDP, PKK’nın partisidir. PKK’ya silah bıraktırma sürecinde, -geçmişte olduğu gibi- münhasıran bu konularda muhatap alınabilir. Ama Kürtlerin geleceği, hak ve özgürlükleri konusunda HDP’nin muhatap alınması hiçbir şekilde kabul etmeyiz. Böyle bir çözüm süreci anlayışını da kabul etmeyiz. Eski Türkiye’de geçmişte yapıldığına benzer bir çözüm sürecine karşıyız, ama silahların bıraktırılması ve Kürtlerin bir takım haklı taleplerinin karşılanması anlamında da yeni bir çözüm sürecinin başlatılmasını zorunlu görüyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı