Mehmet Metiner’den “haklı” çıkış! Erdoğan’a parti içi çarpıcı mesaj

AK Partili Mehmet Metiner, Mahir Ünal'ın istifası sonrası AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine Av. Özlem Zengin'in getirilmesi sonrası “Reis’ten ricamdır” diyerek “haklı” bir çıkışta bulundu.

GÜNDEM 01.11.2022, 19:55
Mehmet Metiner’den “haklı” çıkış! Erdoğan’a parti içi çarpıcı mesaj
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal AK Parti Grup Başkanvekili görevinden dün itibariyle istifa etti. Mahir Ünal’ın “harf devrimi” eleştirisi sonrası gelen istifa kararı AK Parti’de içinde eleştirildi ve tepki çekti. Ünal’ın istifası sonrası AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine Av. Özlem Zengin getirildi.
AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, Mahir Ünal’ın görevinden istifa etmesine/ettirilmesine tepkisini sürdürdü. Metiner, tartışmalı isim Özlem Zengin’in adını vermeden bu göreve getirilmesine üstü kapalı tepki gösterdi.
AK Partili Mehmet Metiner sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Reis’ten ricamdır” ifadesini kullandı. Metiner, “Lütfen grup başkanvekillerinin AK Parti meclis grubunca seçilmesini sağlayınız ki örnek bir demokrasi uygulaması gerçekleşsin. Reis’im, siz, nasıl ki millet tarafından doğrudan seçiliyorsanız, grup başkanvekilleri de aynı yöntemle seçilsinler.” ifadelerini paylaştı.Mehmet Metiner’in söz konusu çıkışına sosyal medya takipçilerinden de ‘haklısınız’, ‘katılıyorum’ yönünde destek mesajları geldi.
Mehmet Metiner, dün Mahir Ünal’ın istifasının ardından da yaptığı paylaşımda, “Siyaset katilmiş. Bir kez daha anladım.” demişti.
Mahir Ünal’ın istifası sonrasında AK Parti MKYK Üyesi ve Eski Milletvekili Şamil Tayyar, “Tartışmalı konuşmanın İçeriğine dair farklı düşünsem de ayrılışı böyle olmamalıydı. Bazen sinir uçlarımıza dokunsa da farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik. Demokrasi, tahammül rejimidir zaten. Velhasıl, Mahir Ünal’ın ayrılışına üzüldüm.” demişti.MAHİR ÜNAL NE DEMİŞTİ?
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal 21 Ekim’de Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda yaptığı konuşmada, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı