Mehmet Metiner’den HDP ziyareti yorumu: AK Parti artık karar vermeli

AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti'nin HDP ziyaretine ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulunarak AK Parti'ye çağrıda bulundu.

GÜNDEM 04.11.2022, 21:50
4
Mehmet Metiner’den HDP ziyareti yorumu: AK Parti artık karar vermeli
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışıyla başlayan tartışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘anayasaya ekleyelim’ çıkışıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasa değişikliği çıkışı sonrası AK Parti heyeti TBMM’de grubu olan MHP, CHP, İYİ Parti sonrası HDP’yi ziyaret etti. AK Partili Mehmet Metiner’den HDP ziyareti yorumu geldi. 
Altılı masayı HDP ile iş tutmayı, teröre yardım etmekle suçlayan Cumhur İttifakı’nın söz konusu ziyaret dikkat çekti.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başkanlığında AK Parti heyeti, HDP’yi TBMM’de ziyaret etmesinin ardından yeni bir tartışma ortaya çıktı.
AK Parti’ye son aylarda açıktan eleştiri ve uyarılarda bulunan AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti’nin HDP ziyaretine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
AK Partili Mehmet Metiner, sosyal medya platformu Twitter hesabından söz konusu ziyaret için, “HDP’yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP’ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek.” yorumunda bulundu.
“AK Parti karar vermeli” diyen Mehmet Metiner, “HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli. Sadece HDP’ye dair değil, HDP ile siyaseten ilişkilenen diğer partilere ilişkin dilini ve yaklaşımını da…” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı