Mehmet Ocaktan: AKP her geçen gün kaybediyor

Mehmet Ocaktan, iktidarın her gün kan kaybettiğini söylerken "Peki muhalefet ne yapıyor?" diye sordu.

GÜNDEM 21.01.2022, 08:25
3
Mehmet Ocaktan: AKP her geçen gün kaybediyor
Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, iktidarın Türkiye’nin devasa hale gelen sorunları nedeniyle her gün kan kaybettiğini söylerken “Peki muhalefet ne yapıyor? Maalesef Millet İttifakı müthiş bir söylem üstünlüğüne sahip olmasına rağmen, sanki iktidarın tümüyle umudunu tüketip teslim bayrağını çekmesini bekler bir görüntü sergiliyor” dedi.
Ocaktan, bugünkü köşe yazısında geçmişte milletvekili olduğu iktidar partisi için “ AK Parti iktidarı her geçen gün devasa hale gelen sorunlara çözüm üretemiyor ve kan kaybediyor. Ancak buna rağmen popülist uygulamalarla dolu-dizgin seçimlere hazırlanıyor” dedi.
Muhalefetin tavrını eleştiren Ocaktan, şunları yazdı:

Muhalefet partilerinin iktidar olma gibi bir niyeti varsa hiç vakit kaybetmeden güçlü bir birliktelik oluşturması gerektiğini ve liderlerin topluma bunu deklare etmesi gerektiğini ifade eden Ocaktan, “Millet İttifakı hemen yarın tek ses halinde hiç öyle afaki hayallere kapılmadan, topluma ayağı yere basan bir umut takvimi açıklamalıdır” dedi.
Ocaktan, muhalefetin açıklaması gerekenleri de şöyle sıraladı:

Maalesef Millet İttifakı müthiş bir söylem üstünlüğüne sahip olmasına rağmen, sanki iktidarın tümüyle umudunu tüketip teslim bayrağını çekmesini bekler bir görüntü sergiliyor. Kuşkusuz geniş yelpazeli bir muhalefet tablosunun güçlü bir birliktelik oluşturması çok kolay değil. Şimdilik CHP ve İYİ Parti’den oluşan ve geniş çerçevede 6 partiden oluşması beklenen ittifak, aslında başta güçlendirilmiş parlamenter sistem olmak üzere önemli çalışmalar yapıyorlar.
Enflasyonu nasıl düşürecekler, halkı zamlardan nasıl kurtaracaklar, doların adeta kayyım olarak atandığı Türk parasını nasıl itibarlı hale getirecekler, tarladaki çiftçinin, esnafın, tüccarın, sanayicinin daha fazla üretebilmesi için neler yapacaklar, kurumlardaki liyakatsizliği, kayırmacılığı nasıl önleyecekler, devlet ihalelerini nasıl ve hangi süre içinde şeffaf hale getirecekler, yolsuzluğu önlemek için nasıl bir mekanizma oluşturacaklar, yargıdaki siyasallaşmaya nasıl bir çözüm üretecekler, hayallerini kaybeden gençlerin gelecek umutlarını nasıl tazeleyecekler…

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı