Mehmet Sepil: Abramovich balonu çıktı!

Göztepe’nin eski başkanı Mehmet Sepil, sarı-kırmızılı kulübün satın alınmasıyla ilgili çıkan Roman Abramovich haberlerini değerlendirdi.

SPOR 14.05.2022, 08:40
8
Mehmet Sepil: Abramovich balonu çıktı!
  Süper Lig’den düşmesi kesinleşen Göztepe'de hisselerin çoğunluğunu elinde bulunduran fakat başkanlık dâhil tüm görevlerinden istifa eden Mehmet Sepil, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Mart ayında görevi bıraktığını ifade eden Mehmet Sepil, "Benim esasında Göztepe'yi birlikte yönetecek yeni bir kurgu peşinde olmam daha eskiye dayanıyor. Özellikle pandemi sonrası 1 yıldır şuna karar verdim; Göztepe'yi başarılı yapmamız için bir yönetim değişikliği yapmamız gerektiğine inandım. Kulüp çatısını ve şeklini değiştirmek gerektiğini düşündüm. ‘Niye Türkiye'ye yabancı yatırımcı getiremiyoruz’ sorusunu sordum. Sürekli zarar eden ve hırçın yönetilen futbola kimse yatırım yapmak istemiyordu. Ancak Göztepe'nin yabancı yatırımcılara karşı birçok cazibesi vardı. Biz dernek değil, anonim şirketli yapıda bir kulübüz. Sürekli başkanı değişen bir kulüp değiliz. Yabancıların geleceği yerler bizim gibi kulüpler. Bizim çok iyi taraftar kitlemiz var. Yabancı yatırımcılar için bu çok önemli. Tribünde de büyük heyecan olmalı. Bomboş statlarda, futbolcuların ne konuştuğunu duyduğumuz maçlar oynanıyor. Dünyada bu tür kulüplere talip yoktur." dedi.

Göztepe'yi basit bir yapıyla yönettiklerini ifade eden Mehmet Sepil, "Dünyadan, birçok değişik ülkeden, Avrupa ve Amerika'dan birçok fonla görüştük. Bu görüşmeler daha profesyonel ve uzun sürüyor. Bunların en çok ilerlemiş olanı Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen’le oldu. Birkaç kere Türkiye'ye geldiler. Detaylı incelemelerde bulundular. İlerleyen konuşmalarda sonuç alamadık. Bunun nedeni küme düşmemizdi. Esas sorun ise Süper Lig'de düşen gelirler oldu. Ben bu sistemin içinde kalacaktım. Yüzde 100'üne hiçbir yabancı girmez. Ben 1 ya da 2 yıl başkan kalabileceğimi söylüyordum. Daha çok ortaklık olacaktı. Futbolu onların yöneteceği, diğer branşları da benim yöneteceğim bir sistem konuşuluyordu ama olmadı. 5 yıl önce 500 milyon dolar olarak başlayan yayın gelirlerinin geçen sene 150 milyon dolarlara düşmesi fonların Türkiye'ye ve Göztepe'ye olan ilgisini yitirdi. İhale sonuçlarının nasıl sonuçlanacağını yakından takip ettiler. Maalesef geçen sene TL bazında verilen paranın altında bile kalacak anlaşma yapılacak. Ben komisyondaydım ama ihaleyi sonuçlandıramadık. Mevcut yayıncı kuruluşla şu an görüşme halindeler ve bitmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kasım ayında ayrılma kararını aldığını söyleyen Sepil, "Benim için kolay olmadı. Mart ayında da açıklama yaptım. Mesai arkadaşlarım da beni eleştirdi. Rekabet varken bu kararı almamın doğru olmadığını söylediler. Bu sezonun bitmesiyle beraber yaklaşık 3 hafta sonra top başı yapılacak. Lig bitiminde ben gitsem 3 hafta sonra Göztepe'yi yönetecek yeni bir yapılanma olamazdı. Bir değişim süreci geçirmek zorundayız. 1'inci Lig kulüpleri yayın ihalesinden en az darbe yiyen kulüpler oldu. Esas büyük darbeyi son 2-3 yıldır Süper Lig takımları yiyor. Yabancı yatırımcılar bu işten geri çekildiler. 2 yıl sonra yeniden ihale yapıldığında dünya piyasalarının uygun olabileceğini umuyorum. Hayat çok zor olacak rakamlar artmadığı zaman. Bırakma kararını erken vermeseydim kulüp daha fazla kaosa gidecekti. Bir havayı kaybettiğinizde ateş yakmak lazım. Bu ateşi yakmak için her şeyi deniyorduk. Düşmeme ile ilgili çok yüksek primler vadettik, olmadı. Giresunspor maçından önce bütün hafta oyuncular ve teknik ekiple birlikteydim. Hep beraber takımı motive etmeye çalıştık. Olmadı, netice alamadık. Suçlu ilan etmeye gelmedim." sözlerini dile getirdi. 

Devir görüşmelerinde gelinen süreci ise Sepil, şu şekilde anlattı:
"Yurt dışından ilgi oldu ama ilgi Türkiye ağırlıklı oldu. Abramovich balonu çıktı. İlk çıkışı İngiliz gazetelerinden oldu. Niyet okudular. Abramovich, Türkiye'de uzun zaman geçirdi ama amacı Göztepe'yi almak değildi. Rusya - Ukrayna savaşında arabuluculuğuydu. Abramovich'le hiç görüşmedim. Sadece İngiltere'de Chelsea maçında elini sıktım. Sonra Türkiye'de bir balon çıktı. 'Sepil, cuma anlaşıyor' dediler. Amerika'daydım, 150 mesaj geldi. Herkes Abramovich'i soruyor. Anında açıklama yaptık. Yine de 2 gün inanmadılar. Daha sonra Türk şirketlerinin ağırlıklı olduğu bir ilgi yaşandı. Bir gün benim kabul edebileceğim bir aday olduğunda taraftarımızla onları tanıştırırım ve sözleşmemi o şekilde imzalarım. Şu an biriyle anlaşmadım. Ben Göztepe'yı sıfır borçla devredeceğim. Benim sezon sonu ödemem gereken paralarım var, transferlerimin ödemeleri var. Kulübü borçlu vermek istemiyorum. Potansiyel yatırımcılarla konuştuğum şu; Benim FIFA ile dosyam yoktur, benim öngörülen ödemelerim vardır. Biz Göztepe'yi borçsuz kulüp olarak devrederiz diyoruz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı