Mehmet Şimşek görevi Nureddin Nebati'den devraldı: Dikkat çeken mesaj

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti. Yeni Bakan Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati'den teslim aldı.

GÜNDEM 04.06.2023, 13:00
7
Mehmet Şimşek görevi Nureddin Nebati'den devraldı: Dikkat çeken mesaj
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Mehmet Şimşek, Nurettin Nebati'den görevi teslim aldı.
Ekonomi politikalarında değişim mesajı veren Şimşek "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır" diye konuştu.
Devir teslim töreninde konuşan Şimşek, Bakan Nebati döneminde yatırım ve istihdamda önemli başarılar elde edildiğini söyleyerek kendisini teşekkür etti. Şimşek, temel hedeflerinin toplumun refahını artırmak olduğunu belirterek enflasyonla mücadele mesajını verdi.
"Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır" dedi, şeffaflık ve öngörülebilirlik vurgusu yapan Şimşek, şu şöyle konuştu:
Enflasyonla mücadele konusunda Merkez Bankası'na destek verilmesinin temel politikaları olacağını açıklayan Mehmet Şimşek, "Bana ağır bir görev verildiğini biliyorum. İnşallah hep birlikte bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız" diye sözlerini tamamladı.
"Sosyal refahı artıracağız. Bu hedefe ulaşmada şeffaflık, öngörülebilirlik, uluslararası normlara uygunluk temel hedefimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Enflasyonla mücadele temel politikamız olacak.
Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı yükseltmektir. Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Orta vadede enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi ülkemiz için Hayati önem taşımaktadır. Bugün sayın bakanımızdan devraldığımız bayrağı daha da yukarı çıkarmak için gece gündüz çalışacağız. İnşallah hep birlikte bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı