Meksika'da seçim öncesi 25 kadın aday öldürüldü

Sivil toplum kuruluşu "Observatoria Ciudadana Todas Mx" geçtiğimiz günlerde Meksika'nın yerel seçim sürecinde öldürülen adayların yüzde 60'ının kadın olduğunu duyurdu.

DÜNYA 09.06.2021, 21:15
5
Meksika'da seçim öncesi 25 kadın aday öldürüldü
Seçim sürecinde öldürülen 35 adaydan 21'inin kadın olması dikkat çekerken yetkililer bu seçimlerin "kadınlara yönelik en şiddetli ve düşmanca seçim süreci" olarak nitelendirdi.
Açıklanan raporda, Meksika'nın yerel seçimlerinde kamu görevlerine aday olan 100'den fazla adaya yönelik aile içi şiddete ilişkin birkaç şikayet yer aldı. Kadın politikacılara karşı belirlenen başlıca şiddet türleri, diğer erkek adaylar ve medya tarafından yapılan saldırılar, fiziksel saldırılar, tehditler ve köken ve cinsiyete göre ayrımcılık başlıkları altında toplanıyor.
Puebla, Ciudad de México, Yucatan, Veracruz ve Meksika Eyaleti, adaylara yönelik en çok şiddet ihbar edilen bölgeler oldu.
Sadece 6 partinin kadına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önlemeye yönelik protokolleri var. Ancak bu tür protokoller, yeterli uygulamanın veya adalete erişimin bir işareti değildi.
Ayrıca tüm siyasi partiler ve ulusal koalisyonlar, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet faillerinin adaylığının geri çekilmesini sağlayan "3de3VsViolencia" taahhüdüne en az bir defa uymama vakasına sahip.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı