Melih Altınok'tan korona sürecine tepki: Favipiravir yüzsüzleri...

Koronavirüs sürecinde hastaların tedavisinde uygulanan Favipiravir isimli ilacın tedavi protokolünden kaldırılması konusunda önemli değerlendirmeler yapılıyor.

GÜNDEM 21.11.2021, 10:15
9
Melih Altınok'tan korona sürecine tepki: Favipiravir yüzsüzleri...
Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, koronavirüs pandemisinde hastaların tedavisinde uygulanan Favipiravir isimli ilacın tedavi protokolünden kaldırılması konusunda önemli bir yazı kaleme aldı.
Bugünkü yazısının "Favipiravir Yüzsüzleri" başlıklı bölümünde koronavirüs pandemisinde başlangıçtan itibaren uygulanan tedavi yöntemlerini eleştirerek daha sonra Favipiravir isimli ilacın tedavi protokolünden çıkarılması konusunda değerlendirmelerde bulunan Altınoku, şu ifadeleri kullandı:
Öte yandan Favipiravir isimli ilacın tedavi protokolünde çıkarılması sonrasında bu ilacın yan etkileri merak konusu oldu. Favipiravir ilacının yan etkisinden kaynaklı kaç insanın öldüğüne dair sorular sorulmaya başlandın.
Sağlık Bakanlığı'nın uzun süre tedavi sürecinde uygulamasına izin verdiği ve şimdilerde ise tedavi protokolünde çıkarılan Favipiravir isimli ilacın 'kaç insanın ölümüne neden oldu' şeklindeki soruların peşine düşülürken yeni bir tartışma konusu da açılmış oldu.
"Korona hastalarına verilen Favipiravir ilacı zararlı olduğu için tedavi protokolünden çıkarılmış.Şükür... Zararın neresinden dönülürse kârdır.Ayrıca, pandemi gibi ani durumlar karşısında panikle yanlış tedavilere başvurulması kısmen mazur görülebilir.
Ancak bugün ıslık çalarak sorumluluklarını üzerinden atan Bilim Kurulu üyelerinin, ekran gülü korona meşhuru hekimlerin, Favipiravir'le ilgili bilimsel itirazları, şüpheleri dile getirenleri nasıl linç ettiklerini, hakaretlerini, tehditlerini hatırlıyorum da...
Aklıma hiçbir hafifletici sebep gelmiyor.Dahası... Nobranlıkları, kabalaşmaları, yüzsüzlükleri ya ek iş olarak ilaç mümessilliği yaptıklarını ya da "kutsal" dedikleri mesleklerini meşhur olma hedeflerine ulaşmak için basamak olarak kullandıklarını düşündürüyor.Bunlar bizim bildiğimiz hekimlere hiç mi hiç benzemiyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı