Melih Gökçek'in başı dinozorlarla dertte! Hukuki süreç başladı

Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar harcanan Ankapark’ın tanıtımı için kurulan çadırın milyonlarca liralık maliyeti tartışamalara yol açtı.

GÜNDEM 22.10.2021, 21:05
6
Melih Gökçek'in başı dinozorlarla dertte! Hukuki süreç başladı
Melih Gökçek döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edilen ve 750 milyon dolar harcanan Ankapark tartışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından görevden alınan Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in “turist rekoru” kıracak iddiasıyla açtığı ve 750 milyon dolar harcadığı Ankapark’ın tanıtımı için kurulan çadırın maliyeti dudak uçuklattı. Belediyenin çadırın kurulumu için 1.7 milyon TL harcadığı ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, maliyeti bugünkü döviz kuruyla 7.5 milyon TL’yi bulan çadıra harcanan parayla “Toplam 10 köyün açıktan akan kanalizasyon sorununun çözülebileceğini” söyledi. 

Tüm tepkilere rağmen Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar harcanarak Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edilen ve atıl kalan Ankapark’ın tanıtımı için kurulan çadıra harcanan paranın miktarı duyanları şaşkına çevirdi.  Akköprü’ye kurulan alüminyum konstrüksiyonlu çadırın kurulumu için 1.4 milyon TL, çadırın içine kurulan klima için ise 298 bin TL harcandı. Belediye kasasından harcanan paranın bugünkü döviz kuruyla 7.5 milyon TL’yi bulduğu belirtilirken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çadır için harcanan parayla, “Toplam 10 köyün açıktan akan kanalizasyon sorununun çözülebileceğini” ifade etti.

Eray Görgülü'nün T24'te yer alan haberine göre, Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi, tanıtım çadırından doğan kamu zararının giderilmesi için hukuki süreç de başlattı. Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde demir yığını halinde atıl şekilde bekleyen Ankapark’ta görevli personel de ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. Bu arada Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, tesisin devri için hukuki girişim başlatmasına karşın halen bu konuda bir ilerleme sağlanamadı. Bunun üzerine Belediye, Ankapark’a giden yollara “Ankapark’ı geri almak için hukuk mücadelemiz sürmektedir” afişleri astı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı