Memur-Sen, TBMM’ye tekliflerini aktardı

Memur-Sen Heyeti, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kamu görevlilerine ilişkin tekliflerini aktardı…

EKONOMİ 29.03.2023, 04:35
1
Memur-Sen, TBMM’ye tekliflerini aktardı
Memur-Sen Konfederasyonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifine yönelik beklenti ve taleplerini aktarmak için komisyon çalışmalarına katıldı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve beraberindeki teknik heyetin yer aldığı komisyon çalışmasında Meclis’te görüşülen kanun teklifine yönelik; kamu görevlilerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak için Memur-Sen tekliflerini aktardı.
Memur-Sen Konfederasyonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kanun teklifine yönelik beklentilerini ve taleplerini aktarmak için çalışmalara katılırken, kamu çalışanlarına ilişkin beklentiler ve düzenlemeler ile ilgili tekliflerini de komisyona aktardı.

Memur-Sen tarafından birçok kez dile getirilen 1’inci dereceye 3600 ek gösterge, bayram ikramiyesi, zorunlu emekliliğin kaldırılması başta olmak üzere çalışma hayatına yönelik sorunların çözümü için taleplerini iletti. Bir süredir EYT için yoğun mesai harcayan SGK personeline yönelik tazminat verilmesi, YHS’nin GİH’e geçirilmesi, üniversite idari personeline yer değişikliği hakkının tanınması gibi konular da Memur-Sen tarafından komisyona sunulan tekliflerin arasında yer aldı.

Ekonomik duruma da dikkat çeken Memur-Sen heyeti, kamu görevlilerinin düşen alım güçlerine yönelik tekliflerde sunarken, özellikle en düşük devlet memuru aylığının günümüz koşullarına getirilmesi için çalışmaların yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca yüksek yargı mensuplarına verilen ek tazminatların birlikte kamudaki avukat, şube müdürü, müdür, mühendis, vaiz, murakıp, uzman ve diğer teknik personel ile idari personele de verilmesi gerektiği belirtildi. Aynı zamanda yaşadığımız asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde, bölgede görevli bütün kamu görevlilerine fazla çalışma ücreti ve tazminatların tavan miktardan ödenmesi gerektiği aktarıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının birçok sorununa ilişkin talepleri ilettiklerini belirterek, “Sosyal devlet ve çalışanıyla büyüyen devlet anlayışıyla; çalışma hayatına ilişkin birçok sorunun çözüldüğü ve çözülmeye devam ettiği bu süreçte, kamu görevlilerimizin sorunlarının kalıplaşmadan çözüleceğine ve enflasyon karşısında gelir kayıplarının önleneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı