Memur-Sen’den albay hakkında suç duyurusu

Memur-Sen, yayımladığı iç emirle fabrikadaki personele ve ailelerine başörtüsü ve sakal yasağı koyan Kayseri 2’nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 22.09.2022, 04:35
6
Memur-Sen’den albay hakkında suç duyurusu
Memur-Sen, Kayseri’de kılık kıyafet ile ilgili iç emir yayınlayan albay hakkında suç duyurusunda bulundu. Kamuda başörtüsü yasağı 2013’te, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) ise 2017 yılında kalkmasına karşın Kayseri 2’nci Ana Bakım Fabrika Müdürü Albay İlhan Coşkun’un, yayımladığı iç emirle fabrikadaki personele ve ailelerine başörtüsü ve sakal yasağı koyması tepki çekmişti. Başörtüsü hazımsızlığı olan albay, MSB’nin aldığı kararla açığa alındı. Memur-Sen de yasakçı albay için suç duyurusunda bulundu.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, albay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Yalçın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Başörtüsünü irticai bir tehdit olarak gören, başörtülülerin komutanlık içerisinde olmalarını yasaklama gafletine düşen, verdiği emrin kanunsuzluğu yanında nefret ve ayrımcılık suçunu işleyen, 28 Şubat benzeri süreç sevdalısı Albay İlhan Coşkun hakkında suç duyurusunda bulunduk. İnsan onuruna açık saldırı niteliğindeki, inanca dayalı ayrımcılığı tetikleyerek ötekileştirmeyi makul göstermeyi hedefleyen, kılık kıyafet dayatmalarına yönelik elde ettiğimiz hakları yok sayan bu şahsın söylemlerine karşı yasal işlemler için Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na başvurumuzu yaptık.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı